Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 759 kJ /
4 245 kcal
Bílkoviny324,58 g
Tuky177,76 g
Vláknina71,05 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 3,14 g
Sůl7,43 g
Sacharidy324,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme a posypeme trochou drceného kmínu, dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo. Přikryté upečeme doměkka, podle potřeby podlijeme vodou. Krok 2: Omáčka:
Na másle orestujeme nakrájené jarní cibulky, česnek, a nakrájené stonky libečku. Přidáme mouku a opečeme, pak zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu a povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme kurkumu, sůl, pepř, smetanu, nasekané lístky libečku a výpek z masa. Krok 3: Knedlíky:
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.

Zveřejněno 6. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzWy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzWy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Sice se to posunulo, ale dnes byla k obědu s pečeným masem. Naprosto luxusní ! <3Určitě jsem nedělala naposled.

Eja57: Já to dělám, taky ! Hned jak jsem si to od tebe přečetla, pod jiným receptem. Ne vždycky mi to funguje, ale to vychytám.:yes:

Tu libečkovou omáčku vyzkouším, moc se mi líbí.;-):yes:

Rom, možná pro méně zkušené aspoň přibližnou dobu pečení na 1 kg pečeně?
Je to maso, ze kterého mám i po letech respekt, "přetáhnout" pečeni není problém a pak to není ono...já ji vždycky po upečení utáhnu do dvojitého alobalu a nechám aspoň 15 minut "sednout"....

Suroviny:
pečeně vepřová, česnek, sádlo, sůl, kmín drcený, máslo, cibulka jarní, česnek, libeček, mouka hladká, kurkuma, mléko, bujón zeleninový, smetana 33%, výpek z masa, pepř, chléb toustový, mléko, máslo, petrželka, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu