Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový kynutý koláč

Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto recept si můžete takový koláč připravit jednoduše i u vás doma.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

paniRuzickova paniRuzickova

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby kynutí

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 685 kJ /
1 359 kcal
Bílkoviny31,68 g
Tuky31,03 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 822 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy233,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Posypeme částí cukru a mísu přikryjeme, třeba utěrkou. Droždí asi po deseti minutách zvětší objem a na povrchu utvoří hustou pěnu. Krok 2: Přidáme ostatní suroviny. Mléko přiléváme po částech, podle potřeby a vypracujeme středně tuhé hladké těsto. Můžeme ručně vařečkou, ale třeba robot tuhle práci zvládne rychleji. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout, klidně i hodinu. Krok 3: V mezičase připravíme drobenku. Suroviny na drobenku společně promícháme a zpracujeme ručně na ne moc drobivou, ani ne moc lepivou směs. Krok 4: Vykynuté těsto roztlačíme rukama do sádlem vymazaného plechu nebo kulaté koláčové formy a posypeme očištěnými kuličkami rybízu a nakonec posypeme drobenkou. Krok 5: Pečeme v předem nahřáté troubě na 180 °C.

TIP: Rady a tipy jak snadno odstopkovat rybíz

Zveřejněno 8. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový kynutý koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAG2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový kynutý koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAG2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jednoduchý a velmi dobrý koláč. Jen se po něm zaprášilo. Musela jsem druhý den udělat nový. Děkuji za recept.

:-)<3:yes: pěkný recept i foto :yes::-K

Dannulka: děkuji:-K

Výborně napsaný recept a velmi čtivé stránky paní Růžičkové :-)

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, kůra citronová, droždí čerstvé, cukr, žloutek, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, sádlo, rybíz

Přidat fotografie receptu