Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík na kmíně

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie720 kJ /
172 kcal
Bílkoviny1,02 g
Tuky12,89 g
Vláknina5,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka, nať nakrájíme též, ale ponecháme až k podávání na talíři. Krok 2: Dno pekáče vytřeme olejem, přidáme cibulky a přidáme maso. Stehna necháme jako okraje a mezi ně naskládáme přední běhy a  vykostěné válečky z páteře.. Důkladně okmínujeme, navrch dáme snítky tymiánu a podlijeme hrnkem vývaru. Přikryjeme a necháme péct při 180°C asi 45 minut. Krok 3: Poté maso podlijeme výpekem, přidáme zbylý vývar a pokračujeme v pečení, dokud není maso zcela měkké. Podávala jsem posypané cibulkovou natí a s bramborovými knedlíky.  

Zveřejněno 10. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík na kmíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3oG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík na kmíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3oG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Milujeme králíka, ale 1 lžíce oleje je málo. Sluší a prospěje mu trochu více tuku. Prošpikovat.. máslo, bůček.je to poměrně suché maso. Ale při nějaké dietě proč né?

Suroviny:
králík, olej slunečnicový, vývar zeleninový, tymián, kmín drcený, kmín celý, koření nové koření, pepř čtyř barev, bobkový list, cibulka jarní, sůl

Přidat fotografie receptu