Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízek jinak

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 993 kJ /
715 kcal
Bílkoviny163,10 g
Tuky7,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 2,04 g
Sůl0,98 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme solamyl se sodou a vmícháme do masa. Zakápneme citronem a dáme na cca hodinu do lednice. Krok 2: Půl hodiny před smažením maso vytáhneme a namočíme do rozšlehaného vejce. Poté řízky vytáhneme a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.

Zveřejněno 11. 7. 2020

Poznámka autorky mika59

Inspirovala jsem se na: Vařím jako šéf. Řízek je šťavnatý a křupavý. V původním receptu je jen obalit v mouce. Já to pozměnila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7KQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7KQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes::yes:<3:-K

casino: Vy máte otázky, na které už většinou s odpovědí nereagujete..Není to můj výmsl..vyzkoušela jsem to a chutnalo..

No, běžně se maso marinuje v kyselém pH (citron, ocet, víno, kysané mléčné produkty...)
lžička citronové šťávy + 1/2 lžičky jedlé sody :-O
Proč sodou neutralizovat kyselinu citronovou, proč:-?

Nádhernej řížek, určitě vyzkouším až bude příležitost. :yes:

Suroviny:
prsa kuřecí, solamyl, šťáva citronová, soda jedlá, strouhanka, sůl, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu