Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné kuře k salátu

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 071 kJ /
256 kcal
Bílkoviny5,28 g
Tuky10,74 g
Vláknina7,07 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 11,67 g
Sůl28,11 g
Sacharidy30,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené kuře zevnitř i zvenku osolíme a zvenku též posypeme kořením na kuře. Dovnitř dáme část očištěného jablka zbaveného jadérek, nakrájeného na osminky a půlku oloupaného pomeranče, též nakrájeného na osminky. Stehna svážeme, pod každé křídlo dáme plátek másla. Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme každou na čtyři kousky, šalotku nakrájíme na tenká kolečka. Krok 3: Do pekáčku rozložíme na dno zbylých 8 plátků másla, kolečka šalotky, rozdrobíme bujón, na vše položíme kuře páteří dolů, přidáme mrkve, zbylou půlku jablka a pomeranče, tymián a podlijeme dvěma hrnky vody. Krok 4: Přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C za občasného podlévání výpekem, asi na 60-70 minut. V případě přílišného vypařování vody, můžeme přilít trochu vody. Zkontrolujeme, zda je kuře hotové a můžeme naporcovat a servírovat, případně necháme déle péct.

Zveřejněno 11. 7. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Kuře jsem podávala se salátem, viz. recept: "Rychlý salát s avokádem": https://www.toprecepty.cz/recept/63916-rychly-sala...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kuře k salátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JoZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kuře k salátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JoZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

casino: dobré kuře + mrkev + jablko + pomeranč + tymián + sůl + kousek másla = :yes:
Ostatní je zbytečné dle mne...

:... a podlijeme dvěma hrnky vody..."
No, půllitr kohoutkové na pečení bezpohlavního kohoutka je tu patrně kvůliva naprosto zbytné kostečce bujónu, že ;-)

"10 silnějších plátků másla"
mi připomnělo mou rodičku, která v dobách na dvoře vyhoněných (spíše kohoutem než proteiny), nohatých kuřat máslem nešetřila:-(
Zvyk přešel ve zlozvyk, když se v obchodech objevili krásní, kulaťoučcí kuřecí naducánci z kolchozu, kteří byli při pečení samomazní... :-D
(rodnou sestru Hery nezatracuji a občas STUDENÝM máslem výpek (šťávu) zahušťuji :yes:

Suroviny:
kuře, tymián čerstvý, koření na kuře, cibule šalotka, bujon kuřecí, mrkev, jablko, pomeranče, máslo

Přidat fotografie receptu