Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové trio

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 110 kJ /
2 655 kcal
Bílkoviny189,06 g
Tuky155,39 g
Vláknina27,92 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 3,92 g
Sůl8,90 g
Sacharidy113,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu nevařím, nespařuji, nekrájím na nudličky, ani nemelu. Vykrojím košťál a po částech rozsekám v robotu, spolu s česnekem.
Do velké mísy robotu dám mleté maso, přidám vejce, Solamyl, mouku, strouhanku a nechám míchat, až se spojí do vláčné hmoty. Tu osolím, opepřím. Krok 2: Cibuli drobně nakrájím a na pánvi s rozehřátým sádlem nechám rozvonět kmín. Na tomto základu usmažím cibuli do zlatavé barvy. K masové hmotě nasypu kapustu a na ni naliji horkou cibuli. Opět nechám pracovat techniku, aby se kapusta spojila s masem a nakonec přidám strouhaný nebo drobně nasekaný sýr. Krok 3: Tímto vznikne hmota podobná sekané, jen o trochu řidší. Nechám ji chvíli odstát a zatím na malé pánvičce osmažím kousek jako vzorek. Ochutnám a podle toho, jak se jeví, buď dochutím nebo nechám být. Krok 4: Nyní vše vyklopím do pekáče, ten, který používám, nemastím, je nepřilnavý a tuk je v mase a smažené cibuli. Uhladím povrch a dám do vyhřáté trouby na 180 °C péci. Nejprve zakryté, pak sundám poklici a vršek dopeču na barvu.
Výsledkem je jídlo, které je kombinací sekané, kapustových karbanátků a hašé.

Zveřejněno 13. 7. 2020

Poznámka autorky yanull

Měla jsem tu dnes rodinnou brigádu a jelikož včera všichni měli maso, chtěla jsem něco odlehčeného a myslím, že se povedlo. Podávala jsem s bramborovou kaší, Honzík "vymetl" talíř jako první, to potěší. Jí se to velmi dobře, jídlo je vláčné a šťavnaté. Pokud připravíte kapustu takto, troufám si tvrdit, že i odpůrce zeleniny, který ji pozře pouze propasírovanou přes prase nepozná, že v jídle nějaká je :-) Nedoporučuji mleté hovězí maso, pro tento pokrm vhodné není.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové trio

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lryj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové trio

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lryj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:yes::yes:<3:-K

:yes::yes::yes::-):-K: Jen co budu mít kapustu tak to hned udělám

Určitě vyzkouším :yes: Já dělám na zkoušku v mikrovlnce tak lžičku směsi na ochutnání

mata3636: Mám radost, že chutnalo :yes::-K

Vyskúšané, výborné. Len ja som nedala múku, solamyl a strúhanku a výborné aj tak. S chuťou zjedol aj priateľ, ktorý takéto jedlá predtým nechcel :-8

Eja57: Na zelí používám tu multifunkční škrabku, pokud potřebuji slabé nudličky, ale kapustu jsem nezkoušela. Ovšem jde zpracovat i v takovém tom malém sekáčku, např. Ronic nebo lze použít jakýkoli chopper, jen se musí nakrájet menší části, aby se tam vešly.

No, že neodolám bylo hned jasné...včera zbyl kousek mletého cca 200 g tak na dvě porce, tak jsem poctivě přepočítala ostatní, ruční práce, upečeno v mých oblíbených jednoporcovkách a dle očekávání večeře :yes::yes::yes:
( Ale v případě nájezdu kobylek bych přípravu svěřila technice...najemno krájení zelí, kapusty apod. v množství větším než malém není moje oblíbená disciplína:-D )

Simona Skolakova: Určitě to jde bez techniky, navíc ruce jsou nejlepší pracovní nástroj ;-):-K

Dělala jsem to pěkně ručně, myslím, že to chuti neubere...

Receptík se mi moc líbí akorát nemám ten robot,který práci usnadní,snad by to šlo aj ručně,ale asi to nebude ono;-)

kamila29: Děkuji pěkně za milý komentář. Těšila jsem se, kdo vyzkouší tento recept a jsem ráda, že Vás nezklamal :yes::-K

Dnes k obědu (s bramborem a okurkovým salátem) - opravdu moc dobrá "sekaná". Budu určitě vařit znovu a znovu.... :yes:

To brzy vyzkouším, vypadá to super :yes::yes::yes:

Tak toto sa mi veľmi páči a hneď na budúci týždeň vyskúšam :yes:

yanull: Máš to perfektne vymakané! :-K

Eja57: Tu zkoušku vzorku jsem do postupu napsala, protože je velmi užitečná a i když si člověk myslí, že už to má v oku, není to pravda. Např. je pokaždé jinak slaný sýr a i samotná sůl může být různá, o koření nemluvě. Je to chvilička času, která se při vaření určitě vyplatí ;-):-K

Velmi doporučuji - a nejen méně zkušeným kuchtičkám/kuchtíkům - trik tepelně upravit vzorek a ochutnat...Já třeba nemám problém ochutnat směs mletého masa, ale výsledná chuť se pozná až po tepelné úpravě, fakt stačí chvilka na pánvičce.

No a bezva nápad, by mi chutnalo - kapustové karboše ráda, haši moooc ráda....:-K

Suroviny:
kapusta, maso mleté, sýr tvrdý, vejce, cibule, česnek, sádlo, solamyl, mouka hladká, strouhanka, pepř mletý,

Přidat fotografie receptu