Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 110 kJ / 2 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,06 g |
Tuky | 155,39 g |
Vláknina | 27,92 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 8,90 g |
Sacharidy | 113,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu nevařím, nespařuji, nekrájím na nudličky, ani nemelu. Vykrojím košťál a po částech rozsekám v robotu, spolu s česnekem.
Do velké mísy robotu dám mleté maso, přidám vejce, Solamyl, mouku, strouhanku a nechám míchat, až se spojí do vláčné hmoty. Tu osolím, opepřím. Krok 2: Cibuli drobně nakrájím a na pánvi s rozehřátým sádlem nechám rozvonět kmín. Na tomto základu usmažím cibuli do zlatavé barvy. K masové hmotě nasypu kapustu a na ni naliji horkou cibuli. Opět nechám pracovat techniku, aby se kapusta spojila s masem a nakonec přidám strouhaný nebo drobně nasekaný sýr. Krok 3: Tímto vznikne hmota podobná sekané, jen o trochu řidší. Nechám ji chvíli odstát a zatím na malé pánvičce osmažím kousek jako vzorek. Ochutnám a podle toho, jak se jeví, buď dochutím nebo nechám být. Krok 4: Nyní vše vyklopím do pekáče, ten, který používám, nemastím, je nepřilnavý a tuk je v mase a smažené cibuli. Uhladím povrch a dám do vyhřáté trouby na 180 °C péci. Nejprve zakryté, pak sundám poklici a vršek dopeču na barvu.
Výsledkem je jídlo, které je kombinací sekané, kapustových karbanátků a hašé.
Do velké mísy robotu dám mleté maso, přidám vejce, Solamyl, mouku, strouhanku a nechám míchat, až se spojí do vláčné hmoty. Tu osolím, opepřím. Krok 2: Cibuli drobně nakrájím a na pánvi s rozehřátým sádlem nechám rozvonět kmín. Na tomto základu usmažím cibuli do zlatavé barvy. K masové hmotě nasypu kapustu a na ni naliji horkou cibuli. Opět nechám pracovat techniku, aby se kapusta spojila s masem a nakonec přidám strouhaný nebo drobně nasekaný sýr. Krok 3: Tímto vznikne hmota podobná sekané, jen o trochu řidší. Nechám ji chvíli odstát a zatím na malé pánvičce osmažím kousek jako vzorek. Ochutnám a podle toho, jak se jeví, buď dochutím nebo nechám být. Krok 4: Nyní vše vyklopím do pekáče, ten, který používám, nemastím, je nepřilnavý a tuk je v mase a smažené cibuli. Uhladím povrch a dám do vyhřáté trouby na 180 °C péci. Nejprve zakryté, pak sundám poklici a vršek dopeču na barvu.
Výsledkem je jídlo, které je kombinací sekané, kapustových karbanátků a hašé.
Zveřejněno 13. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustové trio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lryj
Moje poznámka
Kapustové trio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lryj
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 6 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 50 minutami
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 9 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Suroviny:
kapusta,
maso mleté,
sýr tvrdý,
vejce,
cibule,
česnek,
sádlo,
solamyl,
mouka hladká,
strouhanka,
pepř mletý,
Komentáře (17)