Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované topinky s masem

Potěšte své strávníky topinkami připravenými na grilu, které jsou namazané směsí z mletého masa. Jak směs masa ochutíte, je čistě jen na vás, fantazii se meze nekladou. Skvěle chutná, pokud jej dochutíte na způsob tataráku.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 072 kJ /
2 407 kcal
Bílkoviny227,50 g
Tuky159,02 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 884 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Masa smícháme, přidáme cibuli, olej, vejce, koření a přísady a vše dobře promícháme. Krok 3: Namažeme na veku a dáme na gril, masem dolů. Nemusíme obracet, veka bude křupavá i tak. Vrstva masa je asi 1/2 výšky veky.

Zveřejněno 28. 7. 2009

Poznámka autora Dooga

Poměr masa můžete měnit podle toho jaké radši. Chuť si také přizpůsobíte dle sebe. Jednou jsem je dělal jen s kořením GYROS, podruhé jsem je udělal na způsob tataráku ( paprika, pepř, kečup, tabasco atd.).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované topinky s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7Pn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované topinky s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7Pn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tenhle recept jsem přehlédla, ještě žes ho zveřejnil na FB, líbí :yes::yes:

moc dobré

A jak ďnes na Silvetra ?

Merylas, vezmeš mně sebou?;-)

Díky moc za možná dobrý tip. Bezva.

:-!:-?To se mi nikdy nestalo:-?:-!
Jediné co mě napadá je, že je ta směs moc hutná. Asi bych zkusil přidat buď olej, nebo vejce, nebo nějakou kořenící omáčku (ďábelskou, cikánskou apod, nebo jen kečup), aby bylo maso řidší a mazlavější. U mě se přátelé naopak ptají, jak je možné, že to tam drží.

jak přilepit maso ke chlebu. Po upečení se ve vrstvě odděluje od topinky.;-(

Asi přijdu na návštěvu:-D:-p

No, úplně cítím vůni z toho grilu:-p

Tématické fráze:
grilované mleté maso, topinky s mletym masem, mleté maso na topinky, topinka s mletým masem, topinky, grylování, topinka s vepřovým masem, jaké maso na tatarák, topinky s vepřovým masem, přísady do tataráku, topinky s, grylování masa, grylováni recepty, mleté maso na grilu, grilování mletého masa, topinky mleté maso, mleté maso na topince, masove topinky, mleté maso na topinku, recepty na grylování

Suroviny:
maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, vejce, olej, cibule, koření, veka

Přidat fotografie receptu