Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalovaný květák pečený s novými bramborami

Pokud patříme mezi milovníky květáku, smaženého v trojobalu, můžeme si připravit také jeho zdravější variantu. Okořeněné nové brambory a květák, obalený ve vejci se sýrem a ve strouhance, upečeme dohromady na jednom plechu.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 443 kJ /
584 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky0,60 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy120,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozdělíme na růžičky a omyté brambory nakrájíme na menší kousky. Brambory osolíme, okořeníme a pokapeme máslem. Krok 2: Květák namočíme v rozšlehaných a osolených vejcích a obalíme ve strouhance se sýrem. Vše uložíme na plech s pečicím papírem a pokropíme máslem (případně olejem). Krok 3: Pečeme prvních 15 minut přikryté na 200 °C a poté odkryjeme. Obrátíme a dopečeme doměkka a dozlatova.

Zveřejněno 17. 7. 2020

Poznámka autorky mika59

Množství lze těžko upřesnit, strouhanku a sýr dejte v poměru cca 3:1, klidně podle sebe nebo sýr nemusí být vůbec..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaný květák pečený s novými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q9lG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaný květák pečený s novými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q9lG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Kajuska: To mám opravdu radost a děkuji za milou zprávu..:-K:-K:-K:-K:-K

moc dobrý recept :yes:! Místo strouhanky jsem použila celozrnnou mouku. Chutnalo to i ostatním, kteří preferují klasiku.

OK1AMF: To mám radost, že chutnalo.:-K Děkuji za zprávu :-K

<3:Dnes jsem zrealizoval, výborný oběd. Děkuji za inspiraci.:yes:

mika59: nemusí tě to mrzet :) vytahla jsem květák a brambory 10 minut dopekla na vyšší teplotu

Frantiska: To mně mrzí,:-( my to měli akorát. Asi taky záleží na velikosti růžiček květáku i druhu brambor. :-K Děkuji za vyzkoušení :-K:-K

dneska vyzkouseno k obedu, jen se mi kvetak neupekl stejne rychle jako brambory, ale to nevadilo :) Použila jsem čedar.

Eja57: Nejsi naše příbuzná?:-D:-D. U nás přesně.... čedar nebo gouuuda :-Q

Eja57: Jéé to je samozřejmě opačně ..děkuji za všímavost..ten sýr je tam jako bonus a nemusí být vůbec. Díky a opravím to ;-):-K Jo a na Goudu mám taky závislost ..hodí se mi všude :-)

Ale - píšeš v poznámce, že strouhanku a sýr v poměru cca 1:3....opravdu taková převaha sýru? v jiném svém receptu na obalovaný květák pečený v troubě uvádíš poměr 2:1..... a použila jsi jaký - myslím hlavně jak tučný - nevhodnou volbou si myslím se může výsledek docela pokazit...já bych použila goudu cca 45% tuku, ale to je moje úchylka, na tu by mi asi výrobce měl dávat nějak množstevní slevu:-D, kde sýr tam gouda ( nebo čedar)

Eja57: Dříve se květák na smažení trochu ovařil ve slané vodě nebo na sítku v páře, já jsem tento proces trochu zkrátila a vyhovuje ;-):-K

yanull: taky se hlásím, že:yes::-K dobrý nápad

yanull: Dobrý nápad..díky..:yes::-K

Miladko, všimla jsem si, že jsi květák, již hotový, přisolila. Mám na to malý trik. Květák rozdělím na růžičky, spařím ho v misce nebo kastrolu horkou vodou z rychlovarné konvice, vodu scedím a v kovovém sítu ho chvíli přikryji talířem. Pak ho osolím a takto se mi zdá všude dostatečně slaný. Pouze osolená vejce se mi zdají na smažení málo.

Suroviny:
květák, brambory rané, ghee, vejce, strouhanka, sýr strouhaný, pepř, koření

Přidat fotografie receptu