Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na dvojích houbách

Doměkka podušené hovězí plátky v omáčce, to je klasika, která se hodí i na nedělní oběd. Připravte si tyto plátky hned na dvojích houbách. Do omáčky přijdou jak sušené, tak i kyselejší nakládané, které dodají pokrmu specifickou chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 520 kJ /
841 kcal
Bílkoviny139,60 g
Tuky8,73 g
Vláknina14,24 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy37,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme a opečeme na sádle dozlatova. Po chvíli k ní přidáme rozvonět protlačený česnek. Krok 3: Přidáme plátky masa a opečeme z obou stran. Přidáme kmín, papriku a sušené houby (nemusíme namáčet). Vše promícháme a zalijeme pivem. Přikryjeme poklicí a necháme pomalu probublávat. Krok 4: Občas maso zkontrolujeme a vše promícháme, podle potřeby podléváme vývarem. Když už maso začíná být měkké, přidáme nakládané houby bez nálevu. Dusíme do úplného změknutí masa. Krok 5: Těsně před koncem vaření přidáme nakrájenou kapii. Je-li omáčka řídká, rozmícháme lžičku kukuřičného škrobu v troše vody, přilijeme k masu a už jen krátce povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem nebo vodou z hub. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

TIP: Čím zahustit omáčku

Zveřejněno 20. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na dvojích houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Qnj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na dvojích houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Qnj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes::yes::yes: to musím udělat, takovou dobrotu <3 dík za recept :-K

Děkuji všem za rady,určitě je využiji.;-):yes:Taky jsem je měla ve sklenici s uzávěrem,ale ty potvory se tam dostaly aj tak,ale neměla jsem tam to koření.Tak už díky Vám,vím a udělám;-)

Ja sušené huby skladujem tiež v pohároch s uzáverom, na vrch dávam bobkové listy a sem tam čierne korenie. Bobkáč oddpudzuje hmyz (mole) tiež. Robím to roky, funguje to..

Simona Skolakova, hospodyně, mika59: Mám svojí jednoduchou metodu, jak skladovat sušené houby, které tak vydrží i několik let a jsou stále jako čerstvě usušené. Možná že to tak příště zkusíte: Dobře usušené houby nacpu do sklenic se šroubovacím uzávěrem, sklenice dám do trouby na rošt, víčka vedle sklenic, troubu vyhřeji na 65-70 st. C a nechám tam ty houby ještě trochu dosušit, musí chrastit. Trouba je po celou tu dobu trochu pootevřená. Celé to trvá odhadem asi 15-20 minut. Pak našroubuji víčka, pevně je utáhnu. Sklenice zchladnou, víčka se "přicucnou" a houbičky jsou jako zavařené. Moc práce navíc to není a máte jistotu, že houbičky budou vpořádku. Navíc, jejich aroma nemá kam utéct, takže jsou silně voňavé i po třech letech - vyzkoušeno na zapomenuté sklenici. Pokud jsou uloženy ve tmavé místnosti - komora, špajz - nezmění se ani po těch letech barva ("nevyšisují" - jak by řekl správný češtinář. :-O;-)) Přeji hodně houbařských úspěchů a moc vás všechny zdravím! :-K:-K:-K

Simona Skolakova: :-Dúplně jsem se vyděsila, mám ještě dvě čtyřlitrovky sušených hříbků a dvě směsi a tak jsem hned běžela zkontrolovat stav. Dobrý. Mě by snad ranilo, kdyby tam bylo něco, co tam být nemá!! Já, jakmile vidím večer třepetání, dostávám záchvat. No, to víte. Uskladněné obilí se hermeticky uzavřít nedá:-D

Simona Skolakova: No tak to je smůla...do sušených dávám celé kuličky pepře a fakt vydrží...prokládám do sklenice..moly to nemusí..a díky..:-K:-K

To musí být mňamka,bohužel já to vařit nemohu,ale ukládám si receptík,neb houby naložené mám,ale do sušených se mi dali moli,to mne hodně naštvalo,ale nevadí,snad na podzim něco nasušíme já toto udělám,jsme milovníky hub a tak věřím,že všechny tímto pokrmem potěším;-):yes:

hospodyne: Budu ráda a doufám, že bude chutnat ..jako u nás..;-):-K:-K

:-Kzbyla mi od včerejška telecí kýta, kluci žádají rýži a recept se mi velice líbí:yes::yes: Zítra podám hlášení:-K

Eja57: Děkuji moc ;-)..bylo to dle strávniku moc dobré. Ty sušené houby chuť zvýraznily a chutnalo všem. :-K:-K

Použití nakládaných houbiček v tepelné úpravě s masem může někomu připadat zvláštní, ale mám vyzkoušeno - v trochu jiném podání - dušené vepřové, houby a dokončení trochou smetany ke šlehání. Je to podle mne velmi dobré, pokud jsou dobře ochucené naložené houby, tak už to kromě osolení masa a přikápnutí trochy nálevu z hub už skoro nic nepotřebuje.
Tohle je samozřejmě vyšší level:-K

Suroviny:
plátek hovězí, česnek, houby, kapie, houby sušené, paprika sušená sladká, sádlo, hořčice, mouka hladká, pivo světlé, vývar masový, pepř mletý, kmín mletý, sůl

Přidat fotografie receptu