Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višně v cukru - Vareňje

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 028 kJ /
4 548 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 105,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté višně odstopkujeme a vypeckujeme, dáme do kastrolu nebo hrnce, zasypeme cukrem a na mírném plameni povaříme po rozpuštění cukru cca 5 minut. Kdo chce (záleží na chuti každého a na druhu následného použití), může po odstavení do višní z ohně vmíchat rum dle chuti (cca 2 dl). Krok 2: Vareňje není nutné dále sterilovat, ale pokud jsme tomu naučení, postačí 5 minut od perlení vody v hrnci, kterému jsme vyložili dno utěrkou. Krok 3: Hotové horké vařené vareňje plníme do čistých suchých skleniček, které pevně zavřeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru. Necháme částečně zchladnout a otočíme zpět. Skladujeme na suchém temném místě a odebíráme dle potřeby. Krok 4: Používáme na dochucení čajů, grogu, palačinek, pohárů...

Zveřejněno 20. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višně v cukru - Vareňje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90oJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višně v cukru - Vareňje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90oJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Višně v cukru dělávám, používám je pak hlavně do jogurtu. Cukru ale dávám o trochu méně. Přidala jsem foto. :-K

Já bych z višní raději vyrobil Bowle

Suroviny:
višně, cukr krupice, rum

Přidat fotografie receptu