Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlívová omáčka s koprem

Hlíva ústřičná je houba nabízející spoustu zdravotních benefitů. Krom toho je i velice všestranná a tak ji můžete připravit na spoustu způsobů. Ve smetanové omáčce podtrhne její nasládlou chuť přítomnost kořenitého kopru.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 556 kJ /
611 kcal
Bílkoviny23,35 g
Tuky28,39 g
Vláknina30,46 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy51,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu očistíme, tvrdé části odstraníme a zbytek natrháme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 2: Cibuli zpěníme v hrnci na másle. Přidáme mletou papriku a po zamíchání hlívu. Minutku opékáme a zalijeme vývarem. Dusíme zhruba 10 minut. Krok 3: Mouku rozmícháme ve sladké smetaně a přidáme k hlívě. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem a vaříme dalších 10 minut, občas promícháme. Krok 4: Trochu omáčky odebereme a smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme zpět do omáčky společně s drobně nasekaným koprem. Krok 5: Omáčku už vaříme jen krátce a dochutíme špetkou cukru. Podáváme s vařeným bramborem a ztraceným vejcem nebo jen tak s chlebem.

TIP: Oblíbené pokrmy z hlívy ústřičné

Zveřejněno 21. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlívová omáčka s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrlj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlívová omáčka s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrlj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, máslo, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, mléko, smetana na vaření, smetana zakysaná, kopr, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř mletý, cukr

Přidat fotografie receptu