Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Feferonková pasta

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 684 kJ /
1 359 kcal
Bílkoviny34,20 g
Tuky3,95 g
Vláknina23,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,68 g
Sůl26,67 g
Sacharidy288,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1 kilogram feferonek bez stopek a semínek (nějaké to semínko není na závadu) pomeleme na masovém strojku společně s oloupaným česnekem. Dáme do hrnce společně s octem a solí, podlijeme cca 100 ml vody a pod poklicí za občasného promíchání rozdusíme doměkka (15-20 minut). Pak přilijeme kečup a společně ještě 5 minut za častého míchání provaříme. Krok 2: Pastu nandáme ještě horkou do suchých, čistým skleniček, zavíčkujeme čistými víčky a dáme sterilovat do hrnce s vroucí vodou, vyloženého utěrkou, aby skleničky nepopraskaly. Když začne voda bublat, zmírníme teplotu na minimum a necháme jí jen ode dna perlit cca 5 minut. Po zchladnutí skleniček je uložíme v temnu a suchu (sklep, komora) a odebíráme dle chuti a potřeby.

Zveřejněno 24. 7. 2020

Poznámka autora recepty73

Hodí se k pečenému nebo grilovanému masu či zelenině, uzenině, do gulášů, masových a zeleninových směsí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feferonková pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxrX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feferonková pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxrX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
feferonka, česnek, kečup sladký, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu