Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kmínová krkovička

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy cca 1,5 hodiny a příprava

cca 1,5 hodiny a příprava

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 650 kJ /
1 111 kcal
Bílkoviny120,66 g
Tuky64,25 g
Vláknina4,92 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,60 g
Sacharidy10,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou krkovičku osušíme, osolíme, ze všech stran okmínujeme drceným kmínem a položíme do hlubšího pekáčku. Horní stranu důkladně posypeme kmínem, tymiánem, do pekáčku přihodíme nové koření a vše podlijeme vývarem. Přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě asi hodinu a půl. Krok 2: Během pečení maso občas podléváme výpekem, případně přidáme trochu vývaru (či vody), je-li nutno. Pokud není maso při kontrole ještě měkké, pokračujeme v pečení. Krok 3: Podávala jsem teplé, nakrájené na plátky, s jednoduchým zeleninovým salátem. Krok 4: Salátové listy smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou a na půlměsíčky (či jinak) nakrájenými ředkvičkami. Jako zálivku smícháme ostatní suroviny a přelijeme jí směs zeleninových listů, promícháme a podáváme.

Zveřejněno 26. 7. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Na fotce je i stejně pečená kotleta, kterou jsem zpracovala stejným způsobem, ale nepekla tak dlouho, aby nebyla vysušená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kmínová krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3o4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kmínová krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3o4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl mořská, kmín celý, kmín drcený, koření nové koření, tymián sušený, vývar zeleninový, ředkvičky, cibulka jarní, ocet balsamiko, šťáva citronová, pepř drcený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu