Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buřty / klobásky v leču pečené

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 062 kJ /
254 kcal
Bílkoviny6,40 g
Tuky5,79 g
Vláknina15,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy39,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku pokrájíme na silnější nudličky očištěnou, nejlépe bílou větší papriku, cibuli, nasekaný česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Kdo chce, může rajčata předem oloupat, ale během pečení slupku z rajčat, protože je ve větších kusech, dobře odstraníme i tak. Tuk nepoužíváme, jelikož špekáčky nebo klobásky jsou už tak dost tučné a je to zbytečné. Zeleninu osolíme, okořeníme pepřem a paprikou (není nutné, ji nechávat předem na tuku zpěnit), v pekáčku promícháme a naskládáme na ni po stranách pokrájené špekáčky nebo menší klobásky. Krok 2: Pekáček zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme cca 15-20 minut. Pak odklopíme a dopékáme do opečení špekáčků a zeleniny. Dle potřeby opatrně promícháme a uzeninu otočíme. Ze zeleniny by se měla během odklopení, odpařit přebytečná voda a konzistence zeleniny by neměla být příliš tekutá. Krok 3: Pečením špekáčky nebo klobásky pustí šťávu a zeleninu dochutí, takže to nepřeženeme s jejím solením. Do syrové zeleniny podle chuti můžeme přidat lžíci plnotučné hořčice, dodá zelenině šmrnc. Stejně tak můžeme dle chuti přidat i chilli papričku, pokud máme rádi ostřejší chutě. To vše už záleží na chuti každého. Krok 4: Podáváme nejlépe s chlebem a vychlazeným pivem.

Zveřejněno 28. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřty / klobásky v leču pečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qz4p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřty / klobásky v leču pečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qz4p

Marie

Komentáře (6)

savlinka: ...no jasně, podle sezóny :yes:
...jsem rád, že jste si pochutnali a díky i hezké za fotky:-K:-K:-K

Jiříku dnes jsem udělala tyto špekáčky a výborné;-) Jen jsem dala domácí zavařené lečo;-)

zdenka.s: ...věřím, že chutnalo nejen Tobě, ale i chlapské části rodiny;-):-K:-K

Recept se mi líbí ,lečo máme rádi, paprik a rajčat plný skleník, párky v lednici - takže hned zítra bude oběd a věřím, že si pochutnáme .Víc hodnotit nelze :-) ale ozvu se ;-)

Marie Svarcova: ...díky:-K:-K:-K ...tahle jednoduchá dobrota je jedlá i ve vychladlé podobě, takže pro tyhle vedra:yes:

:yes::yes:<3:-)

Suroviny:
špekáček, paprika čerstvá bílá, rajče, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu