Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety al pomodoro

Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a jednoduché jídlo oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chefko Chefko

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 486 kJ /
1 072 kcal
Bílkoviny32,12 g
Tuky15,75 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy177,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nařízneme a necháme spařit v horké vodě asi 5 minut, potom je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Šalotku a česnek oloupeme, šalotku nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: Na pánev dáme rozehřát olivový olej a přidáme celé stroužky česneku. Až začne česnek hnědnout, vyndáme ho. Krok 4: Potom přidáme rajčata, loupaná rajčata z plechovky a zalijeme vínem, víno necháme vyvařit. Když se vyvaří, přidáme vývar, osolíme, opepříme a necháme omáčku provařit, cca 20 minut. Krok 5: Špagety uvaříme na skus, přidáme do omáčky a pořádně promícháme. Nakonec přidáme bazalku a můžeme servírovat.

TIP: Nejoblíbenější špagetové recepty - rady a tipy

Zveřejněno 28. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety al pomodoro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA4p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety al pomodoro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA4p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá to skvěle a určitě i tak chutná:yes::yes:;-)

Oskeruska: Děkuji Vám. :-K

casino: Ano máte pravdu že rajčata dělám převážně v konvektomatu, ale když se dělá menší porce jen se dá ohřát voda, která neprojde varem a rajčata se do ní vloží, doma chápu že někdo máš čas stát a sporáku a počítat, ale já přitom dělám dalších několik věcí a nemám čas u toho stát a na chuti to nic nemění, já v tomhle nevidím zase tak zásadní problém, jak oloupat rajčata, do receptu jsem to napsal jak postupuji já, pokud někdo postupuje jinak při loupaní rajčat, určitě to může dělat podle sebe. :-)

Oskeruska:
Ba ne, to není "navážení":-)
To je kolektivní snaha o vybroušení receptu k dokonalosti...;-)

Chefko: <3 "já vodu nevařím jen jí nechám ohřát a dám do ní rajčata..."
OHŘÁT? :-O
No, asi loupete rajčata už pouze přes konvektomat:yes: a patrně jste pozapomněl, jak se to doma dělá odjakživa :-K
https://www.youtube.com/watch?v=-n8Ems3ZhDY

Chefko: nechápu, proč se tady do vás naváží...kolikrát jsou tady tak podivné recepty a komentáře žádné..Ten váš se mi od prvního pohedu moc líbil a hned jsem dostala na to jidlo chuť..Prosím nenechte se odradit a vkládejte další recepty. Jinak vás tu také vítám..:-K

bofinka: Právě proto jsem recept přidal, protože se liší od ostatních rajčatových omáček na těstoviny. :-)

Eja57: No, vyznam pouziti vina, treba v priprave bolonske omacky (a nejenom), je v tom, ze takzvane odmastis panev od pripecku, pripalku neceho mastneho, prichyceneho a das omacce smrnc ;-)
V pripade omacky ciste rajcatove na testoviny, jsem nikdy neslysela a ani neochutnala, dela se co nejjednodussi.
Kdyby v zakladu rajcatove omacky bylo sffritto - tedy osmazena cibule, mrkev, rapikaty celer - bile vino by se mozna hodilo . . . .

bofinka: Úplně upřímně, já vodu nevařím jen jí nechám ohřát a dám do ní rajčata, když dělám větší porci rajčat, tak si je dávám do konvektomatu spařit na 1 minutu. :-)

casino: Ano je to prkotina, nemám důvod lhát já jsem zde žádný komentář neviděl, možná to byla chyba u mě že jsem neměl aktualizovanou stránku a šel jsem upravovat recept, ale od začátku jsem v surovinách měl šalotku napsanou, jen jsem zapomněl uvést do postupu. :-)

Chefko: Takze privedeme vodu k varu, vypneme, vhodime nariznuta rajcata, priklopime a pocitame (podle velikosti rajcat) do 30ti - 40ceti a vyndame je. V opacnem pripade, nechame-li je tam dele, sloupneme zbytecne i duzinu, coz nechceme.
Mluvim o dvou rajcatech, protoze mame-li jich vice, delame postupne, protoze ta posledni by byla uz rozvarena.

:-K
Chefko:
V podstatě je to prkotina..., o nic nejde a někdo z nás se mohl přehlédnout..., ale možná bude dobré vědět pro příště, že moderátorky jsou schopné na vyžádání dohledat časovou posloupnost postupných úprav receptu ;-)

bofinka: Ty víš, že před Tvými komentáři smekám klobouček...ale tady bych si troufla polemizovat s tím bílým vínem...tohle není minutková úprava tři minuty na pánvi a hotovo, autor i zdůrazňuje, že víno nechá odvařit a celé nechá dusit 20 minut...kvalitní suché bílé tam nechá maximálně lehký ovocný "ocásek" ( já i do bolognese dávám bílé, červené se u nás nevyskytuje a bílé je i přípustné si myslím.....)

casino: Doplnil jsem to v receptu později, ale to tady zatím žádný komentář nebyl. ;-)

bofinka: Děkuji Vám za názor, není psáno ve vařící vodě, ale v horké vodě a to ty rajčata chtějí déle. :-)

Loupani rajcat se mi nezda, pet minut ve varici vode je moc - tedy pokud pouzivas "amarounty" ze Spanelska, Holandska, mozna i Polsaka, mozna ano. A uz vubec nechapu to bile vino, nema smysl zbytecne "prikyselovat" omacku. Bile vino se pouziva, kdyz do zakladu das treba krevety atd., ktere nejprve osmazis s cesnekem, zastriknes bilym vinem, nechas vyparit a pak pridas oloupana rajcata - 2 minuty na panvi a hotovo ;-)

Eja57:
No, stát se to může :-) ale dyby byl autor formát, tak doplnění cibule v postupu zmíní v komentářích, že ;-)
Edit:
Chefko:
Máte, ale původně tam nebyla:-K

Suroviny:
těstoviny špagety, rajče, česnek, cibule šalotka, rajče loupané, víno bílé suché, olej olivový, vývar zeleninový, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu