Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí na lahůdkové cibulce a sušených houbách

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 013 kJ /
242 kcal
Bílkoviny5,75 g
Tuky14,45 g
Vláknina12,76 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hřiby dáme do větší misky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut odstát a slijeme do cedníku.
Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce osolíme. Krok 2: Česnek nakrájíme na tenké plátky. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zhruba hrst zelené nati dáme bokem a zbytek i s česnekem dáme do kastrolu na rozehřátý olej s máslem. 2 minuty restujeme a poté odhrneme k okraji kastrolu. Krok 3: Pak vložíme maso, které necháme prudce z obou stran zatáhnout. Mírně opepříme, přidáme hříbky, podlijeme 1,5 hrnku vývaru a promícháme. Slabým varem dusíme přikryté pokličkou 20-25 minut. Krok 4: Měkké maso vyndáme děrovanou naběračkou na talíř, šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným ve zbylém vývaru, přidáme zbytek nakrájené natě a 2 minuty povaříme. Krok 5: Do šťávy dáme prohřát maso a můžeme podávat. Na přílohu se hodí rýže, těstoviny, nebo šťouchané brambory či bramborová kaše.

Zveřejněno 29. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí na lahůdkové cibulce a sušených houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L3yr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí na lahůdkové cibulce a sušených houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L3yr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cibulka lahůdková, česnek, hříbky sušené, vývar kuřecí, solamyl, olej, máslo, sůl, pepř mletý,

Přidat fotografie receptu