Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory "Jeskyňky"

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 917 kJ /
1 414 kcal
Bílkoviny55,52 g
Tuky69,23 g
Vláknina41,54 g
Cholesterol 104 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,50 g
Sacharidy124,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, pokrájíme na čtvrtky. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky, bůček nakrájíme na tenké širší nudličky, papriku na hrubší proužky, cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V kastrolku podusíme pokrájené žampiony, trochu je osolíme a opepříme a při velmi nízké teplotě tekutinu úplně vydusíme. Na velkou pánev dáme na trochu oleje osmahnout cibuli s plátky česneku (jen do sklovita), přidáme pokrájené brambory a uzený bůček a společně restujeme. Krok 3: Když jsou brambory a bůček trochu opečené, přidáme podušené žampiony, cuketu a zeleninovou papriku a ještě chvíli dusíme. Přidáme cherry rajčátka a bylinky (posekanou petrželku, pažitku, nebo třeba i tymián či jiné bylinky podle obliby). Podáváme se zeleninovým salátem. Krok 4: Já jsem dnes neměla uzený bůček, tak jsem pod brambory přidala uzenou slaninu nakrájenou na tenké plátečky a ke konci přisypala na kostičky nakrájené vařené uzené maso ze žebírek, bylo to také moc dobré. Kromě soli a pepře jsem kořenila ještě tymiánem.

Zveřejněno 1. 8. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept jsem kdysi kdesi opsala, zdroj nevím, ale líbí se mi ten název, tak jsem recept upravila a přidávám. Ale proč se ty brambory jmenují „Jeskyňky“, tak to netuším. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory "Jeskyňky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8Og

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory "Jeskyňky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8Og

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

casino: jo:-!:-K:-K:-K

:-K
A proč JESKYŇKY?
No proto:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/recept...
"Prostě jsem to do misky navršila do kopce tak, že uvnitř zůstala spousta průduchů, chodbiček, jeskyněk a ďourek, a to je přesně ono." :-)

Eja57: Děkuji! :-8 Měj se hezky a zdravím! :-K:-K:-K

:yes: název je roztomilý a jídlo bude taky dobré:-K

Eja57: ;-):-8 Tak tady dávám k nahlédnutí:
Původní text receptu (byl i bez seznamu ingrediencí, o množství ani nemluvím:
"Vařené brambory pokrájíme na čtvrtky a restujeme společně s uzeným bůčkem (pokrájeným na tenké širší nudličky), zeleninovou paprikou, cibulí (vše nakrájené na nudličky) a pokrájenými žampióny na oleji."
No snažila jsem to trochu zmodernizovat, přidala jsem zeleninu, když některou zeleninu nemám, tak nedám (alá Babica :-D:-D). Ale žádná jeskyňka mně nenapadla. Jedině mlsné "Jeskyňky - Jezinky" od Smolíčka pacholíčka, ty by se na tu dobrotu určitě vnutily ke Smolíčkovi do jeskyně! ;-):-D Ale to už si moc vymýšlím, viď? No veselý název to je, tak to asi nebudu řešit. Moc ti děkuji za komentář a měj se hezky! Zdravím! :-K:-K:-K
PS: Odkud jsem recept opsala, nemám tušení, ale už je to asi hodně dávno! ;-)

Eja57: Za moment ti sem zkopíruji původní recept, podle kterého jsem to dělala. Ten název mě připadal veselý, tak jsem ho použila, ale fakt jsem z původního receptu neuměla vyvodit, jak to původní autor myslel. :-D;-)

Dohledat na gúglu nelze - vypadne jen tvůj identický recept z 1.8. na onlinereceptech....tipla bych, že název bude nějak souviset s podáváním...zvlášť masa brambory + maso a zvlášť to ostatní...nějak zabalit jedno do druhého....ne smíchat

Suroviny:
brambory, bůček uzený, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, cuketa, rajče cherry, žampióny, olej, sůl, pepř, bylinky

Přidat fotografie receptu