Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby na slanině s kapustou a tymiánem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 804 kJ /
1 148 kcal
Bílkoviny19,72 g
Tuky99,75 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 109 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,00 g
Sacharidy27,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listy kapusty nakrájíme na proužky a pět minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a dáme stranou. Krok 2: Houby nakrájíme na větší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kostičky špeku, chvíli restujeme a vložíme kousky hub. Osolíme, posypeme kmínem, orestujeme, přidáme předvařenou kapustu a větvičku tymiánu. Mírně podlijeme a dusíme do změknutí. Krok 3: Dochutíme pepřem a posypeme lístky tymiánu.
Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, ale dobrá by byla i bagetka.

Zveřejněno 1. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby na slanině s kapustou a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6O1R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby na slanině s kapustou a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6O1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško, děkuju, já taky nevím, kde jsou ty houbařské žně, o kterých se mluví, u nás to není:-)

<3 krásný recept i fotka - jen mít houby;-( až budu nějakou mít určitě udělám :-K

magdalenka: já jsem kapustu předvařila, protože jsem ji den před tím dusila a trvalo to dlouho, ne a ne změknout,:-8 bála jsem se, aby houby nebyly potom moc měkké.
Děkuju:-K

Máš to veľmi pekné. Ja by som ten kel asi nepredvárala, stačilo by dusenie s hubami. Ja robím václavky s kelom, je to dobrá kombinácia, ale s tvojimi pevnými lesnými hríbikmi je to vyšší level.

Suroviny:
houby lesní, slanina, kapusta, ghee, kmín celý, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu