Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový špíz v sýrovém kabátku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 432 kJ /
581 kcal
Bílkoviny45,75 g
Tuky31,95 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 583 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,01 g
Sacharidy27,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu nakrájíme, osušíme a obalíme v mouce. Do mixéru dáme vejce, mléko a sýr a rozmixujeme. Dáme do mističky, přidáme sůl, pepř, mouku, pažitku a promícháme. Máme-li těstíčko husté, přidáme mléko. Krok 2: Dáme rozehřát olej a kolečka obalíme v mouce. Pak je po jednom smáčíme v těstíčku, dáváme na pánev a opečeme dozlatova. Krok 3: Opečená kolečka dáme odsát na ubrousek a pak je střídavě napichujeme na pevný stonek koření, nebo špejli. Podáváme s bramborami.

Zveřejněno 1. 8. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Z paprik, ze kterých jsem vykrajovala kolečka, zbylé cibule a rajčat udělám šopský salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový špíz v sýrovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PZ1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový špíz v sýrovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PZ1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jana Pá: Také jsem jí měla mnoho let, přesadila jsem jí a tím se mi to asi stalo, ale mám už jinou. Moc děkuji a zdravím.:-K:-K:-K

Jaromira18: šalvěj už máme doma cca 30 let, ona nemůže vymrznout, vždy tam najdeš kousek keříčku, kořen a jde zase žít znovu , držím palce na pěstování ., jinak receptu :yes:

Anna Kocikova: Letos mi vymrzla šalvěj, já mám velké štěstí, že v Dobrušce na trhu mám výběr všech bylinek.:-K:-K

Recept se mi moc líbí:-K:yes:
Kdysi jsem měla větvičky rozmarýnu krásně hustě obalené.Těď mám také takové vychrtlinky:-)Ale na různé špízy nebo marinování to postačí:-8Kari(smil italský)mi vymrzlo a to mě moc mrzí:-(

Jaromíra to napíchnutí na bylinku má i v jiném receptu- u cukeťáčkových koleček - podle mne to natáhne trochu chutě té bylinky a přijde mi to jako super nápad:yes:

Frantiska: Někdy ho také použiji, je voňavý.:-K:-K:-K

tejaja: Moc děkuji, pěstuji všechna koření. U kari mám dlouhé větvičky a je moc voňavé, provoní celou zahrádku. Někdy dám i rozmarýn, ale to bych musela nastříhat více větviček, tady mi stačí 1-2. Stonek jsem napsala, že je dlouhý jak kopretina. Fotografii jsem dodala.:-K:-K:-K

Frantiska: ;-) Díky, to ma nenapadlo. ;-)

tejaja: například stonek rozmarýnu :)

Pekný recept, len sa chcem spýtať, čo sa myslí pod "stonek koření"? ;-)

Suroviny:
cuketa, cibule, rajče, paprika, mouka hladká, vejce, mouka hladká, sýr, pažitka, sůl, pepř mletý, mléko

Přidat fotografie receptu