Hrníčková bublanina
Upečte si s dětmi bublaninu. Budete potřebovat jen deset minut, abyste do trouby vložili plech s těstem. Moučník z litého těsta, který je plný ovoce, připravíte za pomoci hrnku, zcela bez vážení.
Suroviny pro 1 plech
plech 30x20 cm, hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 647 kJ / 3 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,02 g |
Tuky | 143,84 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 404 mg |
Sodík | 377 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 546,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Dortovou formu vyložíme papírem na pečení, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Promícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva, cukrem, vajíčky, olejem a mlékem.
Krok 4: Těsto nalijeme do připravené formy, poklademe ovocem a vložíme do vyhřáté trouby.
Krok 5: Pečeme na 180 °C zhruba 20-30 minut. Zda je upečeno kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 28. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčková bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLpD
Moje poznámka
Hrníčková bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLpD
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 14 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 16 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 7 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 9 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 9 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 9 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 9 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 10 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 10 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 12 hodinami
Tématické fráze:
rybízova bublanina hrníčková,
boruvkova bublanina,
švestková bublanina,
švestková bublanina s drobenkou,
hrnečková bublanina,
hrníčková bublanina s ovocem,
bublanina s jablky,
bublanina s jogurtem,
bublanina svestkova,
jahodova bublanina s jogurtem,
jahodová bublanina s drobenkou,
recept na hrníčkovou bublaninu,
hrníčková buchta se švestkami,
olejova hrnickova bublanina,
bublanina,
jogurtová bublanina,
hrníčkové recepty,
hrnková bublanina,
rybizova bublanina hrnickovy recept,
bublanina boruvková s drobenkou
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
ovoce,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (16)
Já toto množství dávám na velký vysoký plech do trouby, dělám to na 1 a 1/2 množství, plech vymažu olejem a vysypu polohrubou moukou.
Peču cca 20 - 30 minut, kontroluji barvu a po 20 minutě zkouším dřevěnou špejlí, je-li už upečeno.
Nahoru v podstatě jakékoli ovoce (třeba i kompotované, odkapané), pokud dávám jablka, tak do těsta přidávám trochu skořice.
Je zajímavé použít do těsta i např. mandlovou nebo rumovou tresť, chutná to vždycky moc dobře