Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí rolky na špekovém zelí

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 4 hodiny v PH na II.stupni

4 hodiny v PH na II.stupni

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie513 kJ /
123 kcal
Bílkoviny3,34 g
Tuky0,58 g
Vláknina13,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 186 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy22,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze zelí vykrojíme košťál, odebereme 4 vrchní listy a ty v míse zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme. Krok 2: Špek nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ho necháme osmažit do zlatavé barvy. Poté ho odebereme stranou a tuk v pánvi ponecháme. Krok 3: Zelí nakrájíme na úzké nudličky a cibuli nadrobno. Dáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme vyškvařený špek, osolíme a promícháme. Krok 4: Plátky masa po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a z vnitřní strany potřeme krenexem. Na každý plátek masa dáme 3 plátky anglické slaniny, list spařeného zelí a pevně zamotáme do rolky. Zajistíme párátky nebo nití a na pánvi v tuku po špeku je ze všech stran prudce opečeme. Rolky vtlačíme do zelí, podlijeme tekutinou a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 5: Program pomalého hrnce nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny.
Po uplynutí času měkké maso vyndáme, odstraníme nitě (párátka) a naporcujeme. Podáváme s vařenými bramborami, které ochutíme na tuku osmaženou cibulí.

Zveřejněno 7. 8. 2020

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nemáme-li kanečka, použijeme obyčejnou vepřovou krkovici. Doba pomalení zůstává stejná. Víno jsem měla bílé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí rolky na špekovém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z71w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí rolky na špekovém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z71w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

medanek::-K tejaja: :-KSimona Skolakova::-K hospodyne: :-KDěkuji všem:-8Jsem ráda,že se vám recept líbí:yes:S kapustou by chutnalo i mě:-Q

hospodyne: já bych ;-);-);-);-);-)chtěla:yes::yes::yes:

:-K já mám problém opačný - každou chvíli se někdo ptá " a nechtěla bys kance? " Místo zelí jsem použila kapustu a také chutnalo

Nielen vyzerá, ale aj je to určite dobré. Kancov mi behá okolo záhrady dosť, len zastreliť ich nemá kto. :-D:-D:-D

Vypadá to moc chutně Aničko :-K:-K:yes:

hospodyne: Děkuji:-KJsem ráda že se recept líbí:-8

:-K:-Khezký recept, už je uložený:yes:

Frantiska: Fany moc děkuji:-8:-K

to vypada moc dobre, musim vyzkouset

Suroviny:
krkovice vepřová, zelí bílé hlávkové, cibule, slanina anglická, krenex, slanina debrecínská, voda, pepř mletý, sůl, cibule, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu