Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Venkovské francouzské bagety

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Náročný

Doba přípravy 2 hodiny + 48 hodin

2 hodiny + 48 hodin

Suroviny

Porce: 2ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 901 kJ /
1 410 kcal
Bílkoviny47,45 g
Tuky9,15 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 8,05 g
Sůl20,10 g
Sacharidy278,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V robotu zaděláme těsto, necháme ho dobře propracovat. Nyní bude 60 minut kynout, v té době ho 3x prohněteme. Krok 2: Po hodině těsto zakryjeme a dáme na 48 hodin do lednice. I zde aspoň 4x jen v míse rukou přeložíme. Krok 3: Vyndáme z lednice a necháme ho 15 minut odpočinout. Vytvarujeme 2 bagety a ty necháme kynout na plechu 30 minut. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C s párou. Doba pečení asi 20-25 minut.

Zveřejněno 9. 8. 2020

Poznámka autorky jipohe

Nařezávám před kynutím, neb po kynutí těsto spadne.

Je to pracné a zdlouhavé, ale věřte, vyplatí se to. Pohrajte si a pochutnejte si na výtečných bagetách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Venkovské francouzské bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ox1B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Venkovské francouzské bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ox1B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, voda, mléko, cukr, droždí sušené, sůl

Přidat fotografie receptu