Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na paprice, mrkví špikované

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 627 kJ /
1 823 kcal
Bílkoviny217,28 g
Tuky91,76 g
Vláknina11,28 g
Cholesterol 449 mg
Sodík 1,66 g
Sůl3,80 g
Sacharidy29,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso vybere dle vlastní chuti a oblíbenosti. Vybereme vyšší kus, který na několika místech ostrým nožem, s dlouhou úzkou čepelí propíchneme a nožem uvnitř masa otočíme o 360 stupňů. Do těchto otvorů zasuneme očištěné mladé mrkvičky a celý kus masa osolíme a opepříme. Pokud máme kus masa, o kterém si myslíme, že by se mohl během dušení rozpadat, zpevníme ho provázkem, který před servírováním sundáme. Krok 2: Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova. Do talíře nasypeme plnější lžíci hladké mouky a papriky. Po promíchání celé maso v paprikové mouce obalíme a dáme ze všech stran osmažit - zatáhnout. Před koncem smažení přidáme krátce rozvonět a zpěnit i drobně nasekaný česnek a zbylou paprikovou mouku. Maso podlijeme vývarem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme maso doměkka, za občasného podlití a otočení masa. Krok 3: Maso nepodléváme příliš, jen tolik, kolik je nutné, abychom nemuseli nakonec omáčku již zahušťovat. Ke konci dochutíme omáčku solí a pepřem dle chuti. Pokud chceme mít omáčku úplně hladkou, vyndáme maso a omáčku buď promixujeme ponorným mixerem nebo propasírujeme přes sítko. Krok 4: Podáváme s knedlíkem, brambory, noky...

Zveřejněno 11. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na paprice, mrkví špikované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3GO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na paprice, mrkví špikované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3GO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso, mrkev, cibule, špek uzený, česnek, paprika sušená sladká, mouka hladká, sůl, pepř mletý, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu