Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí kýta na černém pivu

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 282 kJ /
2 457 kcal
Bílkoviny230,53 g
Tuky143,31 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 2,87 g
Sůl7,10 g
Sacharidy38,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak přidáme sádlo a maso ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme bobkový list, rozmarýn a zalijeme pivem a vodou. Pečeme v troubě na 190 st. doměkka. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem, pokud je potřeba, podlijeme ještě trochu vodou Krok 2: Měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teple. Šťávu vysmahneme, (před vysmahnutím vyndáme bobkový list a rozmarýn), zaprášíme moukou, promícháme a trochu podlijeme vodou. Krátce provaříme.

Zveřejněno 12. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y3KM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y3KM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta kančí, pepř, česnek, cibule, slanina anglická, rozmarýn, bobkový list, sádlo, pivo černé, voda

Přidat fotografie receptu