Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňákovka trochu jinak

Tuňáková pomazánka je snad jednou z nejoblíbenějších pomazánek, která je navíc bohatá na bílkoviny. Skvěle chutná i na jednohubkách, ale připravit ji můžete i jako rychlou a chutnou svačinu.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 613 kJ /
386 kcal
Bílkoviny43,44 g
Tuky15,53 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 88 mg
Sodík 744 mg
Sůl1,86 g
Sacharidy16,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z tuňáka slijeme olej a dáme ho do misky. Krok 2: Přidáme plátky taveného sýru (můžeme ho nakrájet), oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, změklé máslo, hořčici, sůl a pepř. Krok 3: Vše rozmačkáme vidličkou a podle chuti můžeme zakápnout citrónem.

TIP: Co se dá udělat z tuňáka v konzervě?

Zveřejněno 12. 8. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Tuňáka jsem dala asi půlku z konzervy. V Lidlu mají 900 g tuňáka za 149 Kč. Jednu půlku jsem dala do těstovinového salátu a zbylou půlku do pomazánky. Je dobrá, chuťově malinko jiná.

Do pomazánky tavený sýr je dobrý.

Toto množství tuňáka je cca 150 - 200 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňákovka trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NDK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňákovka trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NDK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Máme dneska s holkama z našeho spolku sezení, tak jsem vyzkoušela tuto pomazánku. Místo tavěňáku jsem dala riccotu a žervé, měla jsem doma šalotku, je to jemné, moc dobré.:-8
Vím, že jsem si pozmněnila suroviny, ale když doma máte jiné <3 než ty co tam patří.

:-K
No, vaření je i o tzv. zbožíznalectví, že ;-)

mika59: já myslím, že je míněn tzv. toastový sýr, to jsou tenké plátky taveného sýra balené každý zvlášť, a ten se moc roztírat nedá...jsou myšleny hlavně na toasty nebo do burgerů, Président dělá dobrý uzený čedar v této formě....

mika59: nemyslím mazací sýr ale takový ten kde jsou plátky samostatně zabaleny. Ne 3 lžíce. Já psala sice 150 - 200 g tuňáka cca ale možná ho bylo víc já ho nevazila Miladko.

Moni tak teď jsi to trochu zapletla. 4 plátky taveného sýra? (můžeme ho nakrájet). Ten jde přece rozmazat. A tři lžíce hořčice na to množství? Nemají to být tři lžičky?;-);-)

Miško, množství v poznámce stále chybí, doplň ho prosím. :-K

Eja57: Evi opraveno, sice jsem přesně nevěděla kolik přesně bylo tuňáka ale cca by to mohlo být tolik množství. A sýr jsem opravila. Jinak děkuji už mizí taky pomazánka :-K

MiskaM: Mišu, ale podle receptu to fakt nikdo nepřipraví, to množství tuňáka by tam být mělo v surovinách, to co píšeš v poznámce je asi moc, a v těch sýrech je taky trochu binec - plátkový sýr "můžeme nakrájet":-D to asi určitě jo....hooodně mňam fotka, to jo, hned bych si mázla chlebík....

casino: děkuji za pochvalu :-K
No neuvedla jsem množství masa pač nevím kolik jsem z ty půlky tuňáka bylo tak proto jsem to tam nepsala. A co se týče sýru? Dala jsem tavený pač mi zbyl. A co se týče chuti? Výborný na chuti to vůbec nic neubralo ba naopak. ;-)

Vy jste se za ty roky ve psaní receptů úžasně zlepšila:yes:
Ale tento rcp je krok zpátky;-(
" plátkového sýra (dala jsem tavený)" ...ale to je setsakramentský rozdíl, že:-(
A vůbec: zkrátily by se vám žíly:-8 kdybyste v SUROVINÁCH uvedla množství masa?
Mimochodem, ten poměr surovin je až zarážející...:-O
No, odpovídalo by to konzervě cca 150g, že :-K

Suroviny:
tuňák, cibule, sýr tavený, máslo, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, citron

Přidat fotografie receptu