Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jednoduchá lučina

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Buchyna Buchyna

Snadný

Suroviny

Porce: 4- 5

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubší mísy dáme cedník a do něj plátýnko, utěrku (co dobře saje) a do plátýnka dáme jogurt a zakysanku. Trošku promícháme. Zabalíme, zatočíme, jako když něco pasírujeme přes plátno a dáme do lednice na 24 hod. Stále necháváme na cedníku. Krok 2: Po této době vyndáme z lednice a ještě trošku vymačkáme přes to plátýnko. Utvoří se větší hrudka, a v misce zůstane syrovátka, která je moc zdravá. Já ji vždy vypiji. Krok 3: Poté už záleží na vašich chuťových buňkách, co máte rádi. Bylinky, zelenina, sterilované žampiony, tuňák. Je výborná i tak, samotná, bez ničeho, přírodní. Jen je třeba malinko dosolit, eventuálně opepřit.

Zveřejněno 15. 8. 2020

Poznámka autorky Buchyna

Lučina vyjde levně a navíc víte, co jste do ní dali. Má lahodnou, krémovou chuť a konzistenci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jednoduchá lučina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mv3r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jednoduchá lučina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mv3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tento domácí sýr je opavdu skvělý, dělám ho již léta. Občas přisolím, přidám bylinky - nejradši mám kopr - nebo koření, česnek a jiné. Dělám s jednou změnou - místo zakysané smetany zkusta vyšlehat šlehačku, bude ještě lahodnější. :-8

medanek: máte ho krásný, jen se zbýhají sliny:yes:<3

Buchyna: My už jsme byli/y poděleni/poděleny dříve, a to nejednou. ;-) Kromě toho se u mnoha z těch takzvaně domácích lučin uvádí, že víte, co v ní máte, což je tak trochu nesmysl. Víte to ve stejné míře, jako když si koupíte rovnou lučinu.
Krávu totiž nedojíte a jogurt nevyrábíte, takže stejně nevíte, co Vám do něj dali. Jinak nic proti jogurtu Hollandia, ráda z něj napřiklad peču ovocné koláče.

Simona Skolakova: Simono, já jsem ho začala dělat nedávno a protože je velmi chutný a jenoduchý, ráda jsem se podělila s ostatními. Nevidím na tom nic špatného:-(

medanek: děkuji:-K

Také dělávám,:yes::yes::-K Dovolila jsem si přidat foto:-)

No to je opravdu po 8letech objev:-O;-);-);-);-);-);-)ten recept je tu už od roku 2012;-):-K

:yes::yes:

MamlajdaD: Děkuji, ráda vyzkouším. Každá rada je dobrá.:-*

Buchyna: Dobrý recept, :yes: dělám úplně stejně, někdy přidám i půlku tvarohu. Ten rozšlehám šlehačem i se zakysankou do jogurtu, je to pak ještě chuťově podobnější Lučině. Někdy to třeba můžeš vyzkoušet. ;-)

Eja57: zdravím, ta cena 13,- Kč je, když jsou akce. Ta Holandia je opravdu moc dobrý jogurt. Mějte se:-*

Dajda: :-D no, u půl kila jogurtu z Kaufu za 13 kč bych si úplně jistá nebyla...ale pokud je na konci to na fotce tak evidentně ok....dělám labneh jen z jogurtu a je to dobrý test....jestli je to opravdu jogurt....

A Vy víte, co Vám v mlékárně dali do jogurtu a zakysané smetany? :-O

Suroviny:
jogurt bílý, smetana zakysaná, sůl,

Přidat fotografie receptu