Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč bez kynutí

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: velký plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 523 kJ /
3 949 kcal
Bílkoviny118,38 g
Tuky141,83 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 311 mg
Sodík 499 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy510,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až droždí vzejde a udělá se kvásek, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme. Konzistence těsta bude úplně jiná, než na které jsme zvyklí u kynutého těsta. Těsto je řidší a po jeho promíchání ho hned přendáme na hlubší plech vymaštěný olejem. Namastíme si ruce a těsto rozprostřeme rovnoměrně po celém dně. Krok 2: Na těsto nasypeme pokrájené švestky, které posypeme drobenkou (tu můžeme dochutit skořicí) a dáme do předehřáté trouby péct na 170°C dozlatova. Kdo rád koláče s bohatou náplní, těsto nejprve potře tvarohovou nebo makovou náplní a až pak naskládá švestky. Krok 3: Po upečení necháme koláč vychladnout a před podáváním ho můžeme pocukrovat.

Zveřejněno 17. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B35N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B35N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, mléko, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, rum, droždí, prášek do pečiva, olej, švestky, drobenka, tvaroh, mléko, skořice mletá

Přidat fotografie receptu