Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rynglová povidla v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

migro migro

Snadný

Doba přípravy 18 hodin

18 hodin

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 768 kJ /
4 008 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 002,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné vypeckované půlky rynglí smícháme s cukrem a octem, přidáme skořici (mleté dávám 3 lžíce) a vložíme do pomalého hrnce. Přiklopíme poklicí a pomalíme na low 12 hodin. Ryngle pustí šťávu, ale to není na škodu, vaříme dále. Občas zkontrolujeme a promícháme. Krok 2: Po dvanácti hodinách dáme poklici napříč, přepneme na high a nastavíme čas na 6 hodin. Občas promícháme a pozorujeme, jak povidla začínají houstnout (asi tak v polovině vaření), to je čas zbylé ryngle rozmačkat nebo rozmixovat. Krok 3: Po skončení varu přidáme 2 polévkové lžíce rumu, zamícháme, případně vytáhneme skořici a povidla plníme do sklenic. Zavíčkujeme a uložíme v chladu. Krok 4: Tímto způsobem připravuji i povidla švestková nebo z mini kiwi.

Zveřejněno 17. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rynglová povidla v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E350

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rynglová povidla v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E350

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr, ocet, rum

Přidat fotografie receptu