Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčné kefírové lívance - kynuté

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: Dle počtu strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 026 kJ /
1 918 kcal
Bílkoviny80,54 g
Tuky34,95 g
Vláknina11,16 g
Cholesterol 846 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy314,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout. Krok 2: Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme moučkový cukr, kefírové mléko, mouku, citronový cukr a špetku soli, nakonec přidáme vykynutý kvásek a lehce metličkou promícháme. Necháme opět chvíli odležet. Krok 3: Nachystáme větší pánev (pokud máme lívanečník, tak smažíme v něm), dáme do ní trochu oleje a necháme rozehřát. Pomocí malé naběračky nalijeme těsto (na pánev se mi vešly dva lívance), ty smažíme z obou stran do zlatova.

Zveřejněno 21. 8. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Jelikož dnes bylo hrozné vedro, tak vše kynulo rychle, takže skoro hrnečku var :-D

Kdo chce, může si lívance udělat z poloviční dávky, nás je doma dost tak dělám z většího množství.

Lívance podáváme buď s tvarohem, marmeládou, pocukrované nebo i jen tak na sucho k čaji, dětem ke kakau nebo dospělým ke kávě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčné kefírové lívance - kynuté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7P5r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčné kefírové lívance - kynuté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7P5r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Možná by stačilo min droždí ;-) ale cítit nic nebylo. Byly moc dobré jen se po nich zaprasilo ;-)

Celá kostka droždí na 250 g mouky:-? Nedivím se, že těsto kynulo jak divé - píšeš v Poznámce - ale nebylo to horkem, jen zbytečně velikým množstvím droždí. Stačila by bohatě čtvrtina, tj. 10 g čerstvého droždí, aby lívance kynuly a nebyly droždím cítit.

Suroviny:
droždí čerstvé, cukr krupice, mouka, mléko, vejce, cukr moučkový, mouka hladká, mléko kefírové, kůra citronová, sůl, olej, ovoce

Přidat fotografie receptu