Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lišky na smetaně s domácím knedlíkem

V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub - pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a citronem. Je sladkokyselá a houby v ní jsou uvařené na skus.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 90 min

140 min (50 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 172 kJ /
2 670 kcal
Bílkoviny71,84 g
Tuky105,33 g
Vláknina41,90 g
Cholesterol 547 mg
Sodík 3,49 g
Sůl8,66 g
Sacharidy338,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme těsto na knedlíky. Mouku prosejeme do mísy, smícháme se sušeným droždím a solí. Přilijeme vlažné mléko s rozkvedlaným vejcem a vypracujeme hladké těsto. Necháme pod utěrkou na teplém místě asi hodinu kynout. Krok 2: Potom těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého vytvarujeme šišku a ještě chvíli necháme kynout pod utěrkou.
Poté vaříme v páře 20 minut. Krok 3: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné lišky (větší překrojíme), orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme trochu drceného kmínu. Přilijeme vývar nebo vodu, přidáme bobkové listy a povaříme asi 5 minut. Krok 4: Ve smetaně dobře rozmícháme mouku a vlijeme k liškám. Povaříme, až jsou houby měkké, dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Omáčka by měla být sladkokyselá a houby uvařené na skus, nesmí být rozvařené.

TIP: Typy knedlíků, jak je rozlišit a připravit.

Zveřejněno 22. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lišky na smetaně s domácím knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/905Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lišky na smetaně s domácím knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/905Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

:yes::yes:<3paráda :-K

strasne rado to jim, jen do omacky pridavam jeste zeleou jarni cibulku kvuli smrncu a barvy <3
a ty lisky trvaji strasne dlouho, nez je umyju, ma nekdo pro me tip? :-K

Eja57: tak to jo, jsem nějak nechápavá ;-). Lišky jsou výborné a já jich teď mám spoustu.

RubyRom: já jsem jen napsala, že neznám lepší kulajdu než s liškami...a že jsou lišky:yes:

Eja57: to není kulajda, ale omáčka s knedlíkem;-)

Dajda: ano v sezoně mají i jiné hřiby

Eja57: Fakt na rohlíku? :-O

RubyRom: Kulajda s liškami - tak to už je provokace! ;-)

RubyRom: lišky jsou :yes::yes::yes: neznám lepší kulajdu než s liškami.....

Dajda: Mám štěstí, u nás na Šumavě rostou hojně a můj syn mě zásobuje. Lišky jsou pro mne úplný poklad, mám je moc ráda, ale do lesa nechodím.

Dajda: v lese nebo na Rohlíku;-)

Přidávám k oblíbeným, ale kde vzít ty lišky:-?

MiskaM: Moc děkuji

Jak moc nejím houby tak to vypadá skvěle <3 :yes:

Suroviny:
houby lišky, máslo, cibule, sůl, pepř, kmín drcený, bobkový list, šťáva citronová, cukr, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, droždí sušené, vejce, mléko

Přidat fotografie receptu