Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 046 kJ / 5 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,30 g |
Tuky | 395,39 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,66 g |
Sacharidy | 262,12 g |
Postup přípravy
Prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Krok 3: Z bílků ušleháme s přidáním špetky soli pevný sníh.
V misce ušleháme žloutky s cukrem, přidáme 3 lžíce horké vody, olej, příchuť a ocet. Vmícháme moučnou směs. Přidáme menší část bílkového sněhu, promícháme a přidáme zbylý sníh, který jen lehce metličkou vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme na připravený plech (mám 35x35 cm), stěrkou uhladíme a dáme péct zvolna cca 15-17 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Krok 4: Než se plát upeče, vyšleháme krém: Do mísy na šlehání dáme mascarpone, přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme ztužovače, pár kapek příchuti a vyšleháme. Krok 5: Upečený plát necháme úplně vychladnout, pak rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu natřeme pikantní (např. rybízovou domácí) marmeládou, na druhou polovinu rozetřeme stejnoměrně krém. Spojíme (namazané strany), přitiskneme k sobě a dáme vychladit nejlépe do druhého dne nebo aspoň 2 hodiny. Krok 6: Na ztuhlý plát dáme lžící polevu (smícháme čokoládu se smetanou), uhladíme nejlépe nahřátým nožem a dáme opět ztuhnout. Pak nakrájíme řezy, které můžeme ještě přizdobit a podáváme.
Zveřejněno 23. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy s mandlovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwpE
Moje poznámka
Kakaové řezy s mandlovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwpE
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 11 sekundami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
mandle hořké,
ocet,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr vanilkový,
příchuť mandlová,
čokoláda,
smetana zakysaná
Komentáře