Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zahalená kotleta

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 536 kJ /
1 323 kcal
Bílkoviny125,93 g
Tuky79,24 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 4,56 g
Sůl10,98 g
Sacharidy26,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer uděláme přípravu. Kotletu nakrájíme na plátky o síle cca 2 cm, nenaklepáváme, jen nařízneme okraje. Z obou stran lehce potřeme majonézou, posypeme kořením, v tomto je sůl, tak posolíme jen přiměřeně. Majonéza je také slaná. Narovnáme do krabičky s víkem a do rána necháme odležet. Krok 2: Ráno vyndáme dříve z lednice, aby maso nebylo studené, máslem vymažeme pečící nádobu a plátky vedle sebe těsně narovnáme. Podlijeme malinko vodou a dáme péci přikryté poklicí. Nejprve do vyhřáté trouby na 200 °C, po čtvrthodině pečení teplotu snížíme na 150 °C a pečeme, až je maso téměř měkké. Krok 3: V misce rozšleháme vajíčka se smetanou, přidáme bílý pepř, utřený nebo drobně nakrájený česnek, šalotky, celerovou nať, nastrouhaný sýr na větších otvorech a drobně pokrájenou šunku. Vše promícháme a navrstvíme na rozpečené maso. Poklici ještě necháme, až ke konci pečení odděláme a ve vypnuté troubě necháme dojít. Krok 4: Podávala jsem s bramborovou kaší, do které jsem přidala rozmixovanou, podušenou mrkev na másle, cibuli a česneku, do hotové jsem vmíchala sterilovaný hrášek.

Zveřejněno 23. 8. 2020

Poznámka autorky yanull

Včera jsem přemýšlela, jak kotletu udělat, docela mě lákaly řízky, maso bylo kvalitní, ale protože v sobotu byly smažené lívanečky, tak jsem to pojala v této úpravě. Maso je díky naložení pěkně šťavnaté, měkoučké, povrchová úprava ho posune na vyšší stupeň chuti.

Maso lze před pokrytím ochutnat a podle toho osolíme nádivku. Se solí to nepřeháním kvůli malým vnukům, ale cibulí a česnekem nešetřím, je to lepší prevence, než nosit roušku :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zahalená kotleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGAX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zahalená kotleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGAX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, majonéza, máslo, koření grilovací, sůl, cibule šalotka, šunka, vejce, smetana na vaření, česnek, sýr tvrdý, nať celerová, pepř bílý mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu