Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pruhované rohlíčky s tvarohem

Kynuté těsto a tvaroh je kombinace, která nikdy neomrzí. Koláče, buchty a záviny připravujeme běžně. Co takhle zkusit jemňoučké a vláčné rohlíčky, plněné tvarovou náplní a smotané tak, že vypadají, jako by byly pruhované.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez dob kynutí

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 204 kJ /
3 634 kcal
Bílkoviny110,66 g
Tuky93,02 g
Vláknina20,38 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,67 g
Sacharidy578,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Volitelný postup 1.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky. Krok 2: Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Krok 4: Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu. Krok 5: Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Krok 6: Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.

TIP: Jak péct kynuté moučníky - rady a tipy

Zveřejněno 25. 8. 2020

Poznámka autorky cathleen

Hrátky s těstem (kniha)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pruhované rohlíčky s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P34W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pruhované rohlíčky s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P34W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Marie Svarcova: děkujuuuu :-8:-K

:-)<3:yes::yes: opět nádhera, pěkný recept a krásné foto :-K

misula29: jsem ráda, že se recept osvědčil :-)

Upečeno dnes s makovou náplní, s těstem se skvěle pracovalo. Děkuji za recept.

Veronika.Hrozna: nejde.

cathleen: Do toho těsta nejde vejce?

magdalenka: děkuji, i za fotky!:-* Mám radost, že se tyhle rohlíčky tak chytly:-8

Moje obľúbené....dnes upečené zas zo 750 g múky. Makové (pre mňa top) a druhé s hustým vanilkovým pudingom. Návštevníci spokojní. Pridala som foto.

cathleen: my si zas vazime teba a tvoje skvele recepty! :-K

hospodyne, magdalenka: děkuji vám, dámy :-K moc si vašeho hodnocení vážím :-*

hospodyne: presne tak...100% - ná spoľahlivosť. Ja som sa od nej naučila veľa a to pečiem dobre dlho.

:-Kmagdalenka: myslím, že všechny recepty paní Ivy jsou naprosto spolehlivé a geniální.
A podle ní jsem se naučila zadělávat z vody, kdy těsta mají jinou , úžasnou kvalitu. Nikdy se mi nestalo, že by se produkty nepovedly:yes::yes:

Toto cesto je genialne, mam viackrat s uspechom vyskusane. V podstate netreba podsypavat, po upeceni je lahke ako pena. Robila som dnes pruhovane rohliky, ale s hustym vanilkovym pudingom a dvojctihodne kolacky tvaroh a slivkovy lekvar. Rodina to miluje, preto z 1,5 davky. Foto pridavam. Doporucujem vyskusat, recept maximalne spolahlivy. Ako autorka. :-K

Výborné!

Dříve byly obrázky (foto) mnohem lepší. Teď se mi to vůbec nelíbí. Škoda.

Suroviny:
mléko, olej, jogurt bílý, mouka hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, sůl, cukr, tvaroh, vejce, cukr, kůra citronová, rozinky, pudink vanilkový bez vaření, vejce

Přidat fotografie receptu