Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrý domácí ochucený kečup

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Porce: 5 menších sklenic ( 315ml)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 725 kJ /
1 607 kcal
Bílkoviny25,78 g
Tuky6,61 g
Vláknina61,51 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,18 g
Sůl30,00 g
Sacharidy334,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná rajčata, jablka, cibule a lilek pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny. Krok 2: Pak vše propasírujeme a ještě podusíme do zhoustnutí. Krok 3: Horký kečup nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zveřejněno 25. 8. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Dostala jsem plno domácích rajčat. Mezi nimi jsem měla jak klasická červená, tak i pár žlutých. Tak jsem z nich udělala kečup. Tento kečup jsem ochutila lilkem, který jsem tu měla. Kečup je opravdu dobrý. Kdo chce mít pikantní, může přidat místo sladké mleté papriky pálivou nebo i čili, kdo má rád ostré.

P.S. kdo chce, může dát kečup do větších sklenic.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý domácí ochucený kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W34v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý domácí ochucený kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W34v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: děkuji za vyzkoušení :-K

Doma lilek a rajčata, tak jsem v menším množství v přesně přepočítaném poměru vyzkoušela...špetka chili...místo pasírování tyčák do hladka...dobré to je:yes:

Suroviny:
rajče, jablko, lilek, cibule, cukr krystal, sůl, ocet, koření hřebíček, paprika sušená sladká, skořice mletá

Přidat fotografie receptu