Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelizovaná cibulka se švestkami

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dendys Dendys

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 7

7

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie109 444 kJ /
26 159 kcal
Bílkoviny727,50 g
Tuky124,70 g
Vláknina3 114,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,15 g
Sůl0,00 g
Sacharidy4 854,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu opekáme na oleji až stmavne, ale nezhorkne. Pridáme cukor a jemne skaramelizujeme. Krok 2: Prisypeme hrozienka, prilejeme ocot, nasypeme slivky a varíme asi 1 hodinu alebo kým sa hmota nezredukuje a nezhustne. Krok 3: Naplníme do pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme v rúre takto: Poháriky dáme na hlboký plech, ktorý naplníme vodou. V teplovzdušnej rúre na 110°C sterilizujeme 1 hodinu. Necháme pomaly vychladnúť v rúre.

Zveřejněno 27. 8. 2020

Poznámka autorky Dendys

Recept je originál francúzsky od kamarátky, ktorá varí vo francúzskych rodinách. Podáva sa k pečenému alebo grilovanému mäsu, syrom, k foie gras (kačacia alebo husacia pečeň).

Pridám ešte recept na broskyňové čatní, tiež ho podávajú k foie gras. Ak chcete radšej kompaktnejšiu hmotu, môžete krájať aj na menšie kúsky, ale takto je to originál.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizovaná cibulka se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GQK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizovaná cibulka se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GQK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Líbí:yes: bude to podle mne moc dobré - k sýru zejména...
Ale jako míra ml u nakrájené cibule nebo švestek - podle toho jak moc odměrnou nádobu nacpu tak se bude množství hodně lišit.... Šálek jaký? 2 deci???
Tady hodně záleží na přesném poměru aby byla chuť jak má být....
Nešlo by to tuhé části v mg a tekuté v ml????
:-K
Těším se na to broskvové.....
Jinak - vítej na TOPkách:-K

Suroviny:
švestky, cibule červená, cukr třtinový, ocet vinný červený, zázvor, rozinky, olej olivový

Přidat fotografie receptu