Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s cizrnovým pyré

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie952 kJ /
227 kcal
Bílkoviny2,63 g
Tuky11,98 g
Vláknina4,74 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky.
Kuřecí maso osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a steaky zprudka opečeme. Vložíme rajčata, lístky oregana, podlijeme vínem a společně podusíme. Víno necháme vyvařit, přidáme olivy a necháme je prohřát. Na závěr zjemníme studeným máslem a už nevaříme. Krok 2: Předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Vodu z vaření nevyléváme.
Cizrnu vložíme do mixéru, přilijeme trochu vody z vaření, osolíme a rozmixujeme na jemné pyré. Zjemníme olivovým olejem, zakápneme citronovou šťávou a vmícháme jemně nasekanou hladkolistou petržel. Dochutíme pepřem.

Zveřejněno 28. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s cizrnovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAOK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s cizrnovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAOK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plátek kuřecí, rajče, olivy černé, víno bílé suché, koření oregáno čerstvé, máslo, sůl, pepř mletý, petržel, olej olivový, šťáva citronová, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu