Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsíčka na víně

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie960 kJ /
229 kcal
Bílkoviny2,79 g
Tuky1,26 g
Vláknina5,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kačacie prsia šikmo 3x nadrežeme asi na 1 cm hlboko.
Do zárezov votrieme prelisovaný cesnak, celé prsia posypeme majoránkou a soľou, dobre ich votrieme do mäsa. Necháme 30 min odstáť. Krok 2: Potom prsia vložíme do pekáčika, podlejeme vínom a zakryté na 170°C pečieme. V polovici pečenia prsia otočíme a opäť zakryté pečieme. Krok 3: Mäkké mäso otočíme späť, zakryjeme, rúru vypneme a necháme mäso ešte cca 10 min postáť. Až potom vyberieme a krájame na porcie. Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. šalátom.

Zveřejněno 28. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsíčka na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGVX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsíčka na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGVX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

MamlajdaD: Ďakujem, určite by som ti s radosťou dala. :-K Tá kačka bola z domáceho chovu, pochutnala by si si. ;-)

Škoda, že bydlíš až na Slovensku, jinak bych ti s tímto jídlem přišla ochotně pomoct! (Pomoct sníst!) :-D<3:yes: Moc pěkné! :-K

Suroviny:
majoránka, česnek, pepř, sůl, víno bílé

Přidat fotografie receptu