Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře po gruzínsku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 186 kJ /
283 kcal
Bílkoviny2,50 g
Tuky22,79 g
Vláknina6,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,50 g
Sacharidy14,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře rozdělíme na díly, mírně osolíme a obalíme ve směsi pepře, papriky, kari a gril. koření. Krok 2: Na rozehřátém oleji opečeme okořeněné kuřecí porce, pak je na chvíli vyndáme vedle na talíř a v oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, zasmahnene ho a podlijeme kuřecím vývarem (mívám v mrazáku). Krok 3: Případné přípečky vařečkou uvolníme a vrátíme kuřecí maso. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 4: Dle potřeby podléváme vývarem, přeléváme šťávou a obracíme. Před koncem přidáme citrónovou šťávu a víno a povaříme.
Podáváme s rýží nebo i s brambory, sypanými petrželkou. Já to mám nejraději s chlebem.

Zveřejněno 28. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře po gruzínsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmmY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře po gruzínsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmmY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jaromíra18: Děkuji za milý komentář! :-K Jídlo je jednoduché, mírně pikantní a hlavně rychlé. To považuji ve dnešní uspěchané době za velký plus. ;-) :-8 Snad se někomu bude recept hodit. :-8

Marie Svarcova: Dík za komentář, příště zkusím přidat ažiku, doma jí mám. ;-):-K

Eja57: Díky za tvůj pěkný komentář! :yes::-K

Ivana Ch: Moc děkuji za komentáře! :-D:-K Toto není sice tvoje vytoužené kuře čochasbili, ale je mu trochu podobné, asi v Gruzii, tak jako třeba u nás, dělají různé variace v různých oblastech, nebo je to jen česká podoba, ale důležité je, že je to moc dobré. Nedivím se ti, žes recept sháněla. :-8;-) Já taky mám z nějakého časopisu opsaný recept na kuře čochasbili, ale představ si, že je zcela bez cibule, to mě příjde spíš jako nepovedený rádoby recept, to bych sem na Topky nedala. ;-) Dík za popovídáníčko a měj se hezky! :-K:-K:-K

:yes::yes::-K:-K

:yes::yes:<3 dělám podobně, ještě přidávám adžiku -typické gruzínské koření :-K

Ivana Ch: vzdáleně ano, ale originál recept je založený na HODNĚ cibule - ta je nejdůležitější, ochutí a zahustí, hodně rajčat, klidně kvalitních z plechovky, žádné kari ani další koření, jen sůl, pepř a trocha papriky, ev. trocha sušeného kopru a práškového koriandru. Někdy se udává i na konec dokončit trochou kefíru/jogurtu, ale zrovn v tomhle mi to moc nesedí, i když jsem to taky zkoušela. Navrch petrželka v koriandr. Je to moc dobré, a z kuřecích řízků prsních nebo stehenních i docela rychlé. Už jsem docela dlouho nedělala, fajn připomenutí:yes:

Představ si mě blba nenapadlo si recept na kuře čachochbili vyhledat na Goglu a ejhle recept tam je. Hurá. To víš stará bába.

Já měla opsaný recept na kuře čachochbili, to bylo báječné, jedli jsme ho v r.1967 v Gruzii ,recept se někam propad a tohle se mě zdá že by to mohlo být něco podobného.

:yes::yes::yes::yes::-K:-K

Suroviny:
kuře, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření kari, koření grilovací, olej, cibule, vývar, protlak rajčatový, citron, víno bílé, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu