Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný salát do sklenic

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 613 kJ /
2 059 kcal
Bílkoviny34,26 g
Tuky124,34 g
Vláknina61,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22,35 g
Sůl55,00 g
Sacharidy172,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc netlačíme, aby zbylo místo na nálev. Krok 2: Nálev svaříme a ještě horkým nálevem zalijeme zelí 1 cm pod okraj, zavíčkujeme a zaváříme klasicky 15 minut při 90 °C.
Doporučil bych salát konzumovat vychlazený!

Zveřejněno 29. 8. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný salát do sklenic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrr5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný salát do sklenic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrr5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Oskeruska: V postupu mi nechybí to, co píšete, protože je vše v nálevu, který si připravíte dříve a použijete ho, až je zelí ve sklenicích, což je zřejmé z postupu.
Omlouvám se za uvedení dvou litrů vody. Má být jen jeden a to do nálevu. Děkuji za upozornění.:-K

V postupu vám chybí cukr, ocet, pepř, prosím doplňte kdy dát a kolik a taky máte v surovinách 2x litr vody. Takže celkem 2 l? ;-) Jinak se mi recept líbí :-) :yes:

MiskaM: Ne, není to slané. Když si spočítáte váhu zelí, cibule , oleje i vody ( cca 3,5 kg), tak vyjde to asi na 5 dkg soli a přitom na výrobu z masa se používá 2 dkg na 1 kg masa.

40 g soli v surovinách a ještě 15 g soli v nálevu? :-O nebude to pak slané když se to uleží?

Suroviny:
zelí, cibule, sůl, pepř, cukr, olej, ocet, voda, sůl, pepř mletý, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu