Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 906 kJ / 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,88 g |
Tuky | 5,73 g |
Vláknina | 1,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,67 g |
Sůl | 6,80 g |
Sacharidy | 155,55 g |
Postup přípravy
osmažené všechny nudličky, zvýšíme teplotu oleje, znovu je vkládáme do oleje a osmažíme do zlatavé barvy.
Dvojím smažením dosáhneme křupavosti (jako když děláme bramborové hranolky). Hotové vyndáváme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Krok 3: Ve vodě rozmícháme škrob, oloupeme česnek i zázvor. Do menší pánve nebo kastrolku dáme na lžičku oleje krátce restovat nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Zalijeme vodou se škrobem, promícháme, přidáme citronovou kůru, šťávu, cukr, dle chuti mírně osolíme a odstavíme. Osmažené kousky promícháme s omáčkou a zbylou polijeme nudličky na talíři (nezměknou, zůstanou křupavé). Podáváme s rýží, posypané nasucho opraženými sezamovými semínky (není nutné) a nasekanou jarní cibulkou, (kdo má rád, i lístky koriandru, chilli papričkou).
Zveřejněno 30. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé kuřecí nudličky v citronové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyy2
Moje poznámka
Křupavé kuřecí nudličky v citronové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyy2
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 8 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 3 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 4 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 5 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 6 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 6 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 6 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 8 hodinami
Suroviny:
sojová omáčka světlá,
škrob kukuřičný,
pepř mletý,
voda,
škrob kukuřičný,
mouka hladká,
sůl,
olej,
olej,
česnek,
zázvor čerstvý,
voda,
škrob kukuřičný,
cukr,
sůl,
šťáva citronová,
citron,
koriandr
Komentáře (4)