Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony v těstíčku

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 297 kJ /
310 kcal
Bílkoviny16,20 g
Tuky9,03 g
Vláknina1,86 g
Cholesterol 263 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy40,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou. Osušíme je, odkrojíme nožičky, které nakrájíme na tenké plátky. Kloboučky a nakrájené nožičky dáme do hrnku, zalijeme vodou, přidáme na špičku lžičky mletého kmínu, špetku soli a mrkev. Vaříme asi 10-15 minut. Kloboučky a mrkev vyndáme a dáme oschnout na papírovou utěrku. Krok 2: Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, přidáme špetku mletého kmínu a mouku. Těstíčko uděláme husté jak na palačinky. Kloboučky rozdělíme podle velikosti (stejné) na 4 hromádky a napícháme na jehlu, nebo kousky špejlí. Krok 3: Obalíme je v těstíčku a dáme je opéct ve větší vrstvě oleje. Při opékání ještě lžičkou jemně každý špíz polijeme těstíčkem. Když se nám opeče spodní strana, otočíme na bok a opečeme, naposledy třetí stranu. Je to takový spíš trojúhelník. Opečené dáme odsát na papírovou utěrku. Krok 4: Vodu s nožičkami přivedeme k varu a přidáme masox. Zbylé těstíčko dáme do nálevky s úzkým hrdlem a necháme stejnoměrně vykapat do polévky. Chvilku povaříme, přidáme nakrájenou mrkev a pažitku a podle chuti dochutíme.

Zveřejněno 31. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLL7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLL7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dajda: V tomto receptu je mám předvařené, aby zůstaly tvarově stejné velikosti jako před opečením. Při tepelné úpravě se žampiony zmenší. Nikdy nemáte syrový, obalený žampion po upečení stejně velký, jak jste ho tam vložili. Jindy je obaluji syrové a v salátu je mám ráda také syrové. :-K:-K:-K

To je prima nápad vyhnout se zdlouhavému obalování jednotlivých žampiónů. :yes: Nicméně asi bych houbičky nepředvářela, přijde mi to zbytečné. A taky jsem se teď dozvěděla od své paní doktorky, že žampióny jsou bohatým zdrojem vitamínu D, ale musíme je tepelně upravovat jen minimální dobu , nebo pokud možno jíst syrové v salátu. :-O

Moc a moc děkuji.:-K:-K:-K

Jo jo, to bych mohla, žampiony a houby můžu v každé podobě, tohle by mi také moc chutnalo! :yes::-K:-D

Suroviny:
žampióny, vejce, mléko, mouka polohrubá, sůl, kmín mletý, masox, voda, mrkev, pažitka

Přidat fotografie receptu