Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzlíky v asijském stylu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 166 kJ /
279 kcal
Bílkoviny36,62 g
Tuky8,85 g
Vláknina3,03 g
Cholesterol 374 mg
Sodík 3,39 g
Sůl6,90 g
Sacharidy12,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso (měla jsem kousek 120 g pečeného) nakrájíme na drobné kostičky. Nudle zalijeme vodou a necháme stát stranou. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky nožem nebo julienne škrabkou, dáme do misky. Kolečka pórku a nať cibulky drobně nakrájíme, česnek, stonky koriandru a zázvor nasekáme nadrobno. Krok 2: Vše v misce promícháme, přidáme změklé nudličky 2-3x překrojené na menší, vejce, obě omáčky a lístky koriandru. Vše promícháme a takto připravenou náplň dáváme na rýžové papíry, které postupně namáčíme do teplé vody v hlubokém talíři. Vždy namočíme dva kusy (malé kulaté) rýžového papíru, když změknou. vyndáme je, dáme doprostřed 1 lžíci náplně, okraje zvedneme a uprostřed svážeme na mašličku kuchyňským provázkem.
Náplň vystačí na 9-10 uzlíků, když jsou hotové, můžeme je smažit v oleji nebo upéct v troubě. Krok 3: Zatím smícháme uvedené suroviny na omáčku v menší misce. Z hotových uzlíků sundáme provázek (rozvázat mašličku) a nahradíme kouskem pažitky nebo necháme volně, už se neotevřou. Podáváme ihned s pikantní omáčkou nebo jen s kvalitní sojovou omáčkou např. Tamari (nebo bez omáčky v "českém stylu" s bramborovou kaší a salátem.)

Zveřejněno 3. 9. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Uchovat čerstvý koriandr bývá problém, rozdělím koupený trs na několik částí, každou zabalím do vlhké papírové utěrky nebo ubrousku a pak do potravinářské fólie. V lednici vydrží 3 týdny (po týdnu je někdy potřeba navlhčit utěrku a zkontrolovat poškozené lístky. Po otrhání lístků nasekám stonky nadrobno a uchovávám v malých sáčcích v mrazáku. Stejně tak v malých sáčcích mám zmražené 1-2 lžíce citronové a limetkové šťávy, která se vždy hodí. V tvořítku na led zmrazuji zbylé víno bílé i červené a černé pivo. Kostky přendám do zipsáčků a dle potřeby používám k vaření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzlíky v asijském stylu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V33M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzlíky v asijském stylu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V33M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

To vypadá dobře. Musím vyzkoušet 👍👍👍

hilgertom: :-KMoc děkuji za komentář. :-K Přeji, aby chutnaly a krásný den. :-K

houba: dávám tak petrželku, kopr, pažitku apod. ale koriandr stejně dlouho nevydržel , díky za komentář a hezký večer :-):-K

Ja bych jen k tomu koraindru (ke kteremu se nesmi priblizit ani muj nos) - i petrzelovou a jinou nat davam do vodotesne krabicky vetsi a vlozim do ni ubrousek papirovy. Tak vydrzi neslisovana, krasne vzdusna, kazda bylina docela dlouho. Vyzkousejte.

Oskeruska: :-) dík za komentář - víno i pivo zmrazuji k vaření, alkohol i vařením stejně vyprchá ale chuť zůstane, světlé pivo většinou někdo dopije ale černé dávám také zmrazit třeba na glazování cibulek nebo když je potřeba někam jen malé množství :-K přeji hezký den.

Maruško, já si ten citron a limetku zamražuji také v tvořítku na led a pak dávám do krabičky do mrazáku. S tím vínem je to dobrý nápad, to mne nenapadlo, myslela jsem si, že víno zamrazit nejde :-)

medanek: :-) moc děkuji , potěšilo mě , lze udělat jednoduše závitky (jako jarní) a nejlepší je ta omáčka - dobrou chuť a hezký den :-K

Skvělý recept Maruško:yes::yes::-K Určitě vyzkouším a dávám bodík :-*:-)

Suroviny:
maso kuřecí, mrkev, ředkev bílá, pórek, vejce, nudle rýžové, česnek, zázvor čerstvý, cibulka jarní, koriandr, ústřicová omáčka, omáčka rybí, chilli, papír rýžový, ústřicová omáčka, omáčka švestková, omáčka chilli sladká, šťáva limetková, víno švestkové

Přidat fotografie receptu