Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska v lehkém obalu

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 000 kJ /
1 434 kcal
Bílkoviny28,77 g
Tuky97,44 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 750 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy107,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 až 30 minut. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor. Krok 2: Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle chuti) bílého pepře. Vejce rozkvedláme. Krok 3: Olivový olej zahřejeme na pánvi. Filety namáčíme postupně do vajíčka, aby byly dobře namočené z obou stran. A pak obalíme ve směsi strouhanky s moukou. Krok 4: Postupně dáváme na rozpálený olej. Smažíme z obou stran několik minut. Při otočení filetů ještě mírně osolíme a přidáme černý pepř. Filety dáme stranou. Krok 5: Do stejné pánve přidáme kousek másla a rozehřejeme. Přidáme uvařené brambory, zakapeme citronovou šťávou a osmažíme asi 5 minut. Pak přidáme nasekanou petržel, případně ještě dosolíme a opepříme.
Filety podáváme s osmaženými bramborami, zakapeme šťávou z výpeku.

Zveřejněno 6. 9. 2020

Poznámka autora mojetara

Tohle je varianta na sole of fish, jen je nasazena treska. Postup i fotkami a dalšími informacemi pro zajímavost také na https://www.mojetara.cz/recipe/treska-v-lehkem-oba...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v lehkém obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrq5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v lehkém obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrq5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska, strouhanka, mouka hladká, vejce, olej olivový, sůl, pepř bílý, pepř černý, petržel, citron, brambory, máslo

Přidat fotografie receptu