Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený fenykl

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 290 kJ /
547 kcal
Bílkoviny21,46 g
Tuky31,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 101 mg
Sodík 566 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy24,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fenykel nakrájame na menšie kusy. Krok 2: Na panvici roztopíme maslo, pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať (nie veľmi dohneda).
Pridáme fenykel a obraciame ho, kým sa neobalí. Prilejeme víno, osolíme a zakryté dusíme na slabom plameni cca 15 minút. Krok 3: Fenykel vyberieme a dáme do zapekacej misky. Krok 4: Šťavu z fenyklu zmiešame s citrónovou šťavou, vložíme nakrájaný syr a na slabom plameni za stáleho miešania ho necháme roztopiť. Šťavou zalejeme fenykel. Krok 5: Vložíme do rúry a na 200°C 10 minút zapekáme. Krok 6: Podávame posypané sekaným fenyklom ako prílohu k prírodne upraveným mäsám alebo ako samostatné jedlo.

Zveřejněno 8. 9. 2020

Poznámka autorky tejaja

Recept mám z nejakého časopisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený fenykl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wJGR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený fenykl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wJGR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

K fenyklu se člověk musí asi "projíst", já ho mám moc ráda syrový v salátové úpravě i tepelně upravený. Dávám bodík - ale bez toho taveného sýra a zapékání...

Suroviny:
fenykl, máslo, cukr krystal, víno bílé, šťáva citronová, sýr tavený, sůl, fenyklová nať

Přidat fotografie receptu