Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 312 kJ / 1 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,17 g |
Tuky | 135,18 g |
Vláknina | 19,87 g |
Cholesterol | 287 mg |
Sodík | 4,83 g |
Sůl | 11,75 g |
Sacharidy | 47,63 g |
Postup přípravy
Žampióny, (pokud máme čerstvé,) také oloupeme a v kutru drobně posekáme.
Šunku, kapii, sýr a uzenou slaninu pokrájíme na menší kostičky, cibuli na kolečka, šalotku na drobno a česnek prolisujeme. Krok 2: Nejprve nachystáme rajčata.
Každé rajče rozkrojíme, osolíme, posypeme špetkou oregana, a pokapeme balsamikem. Krok 3: Na pánvi s 1 lžící oleje osmažíme slaninu s šalotkou do sklovita, přidáme česnek, posekané žampióny, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
Do částečně vychladlé směsi přidáme šunku, sýr, kapii, ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí, pepřem a naplníme přichystané portobelo. Krok 4: Pekáček vytřeme olejem, poklademe plátky cibule, položíme portobelo a kolem vyskládáme rajčata. Pečeme přikryté alobalem cca 18 minut při 170 C° Krok 5: Servírujeme na talíři s balsamikovými rajčátky, zdobené zelenou natí jarní cibulky.
Jako příloha může být jakákoliv úprava brambor, nebo i pečivo.
Zveřejněno 9. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené portobelo plněné houbovo-šunkovou směsí a pečená balsamiková rajčátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3kX
Moje poznámka
Zapečené portobelo plněné houbovo-šunkovou směsí a pečená balsamiková rajčátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3kX
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 12 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
šunka,
žampióny,
sýr plátkový,
cibule šalotka,
kapie,
slanina uzená,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sůl,
pepř bílý,
rajče,
koření oregáno,
sůl,
ocet balsamiko,
cibulka jarní
Komentáře (2)