Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pažitková omáčka

Jednoduchá smetanová omáčka s čerstvou nasekanou pažitkou je sametově hladká a chutná lahodně. Nejlépe si ji vychutnáme v kombinaci s vařeným hovězím masem a bramborami.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 715 kJ /
888 kcal
Bílkoviny6,64 g
Tuky86,80 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy19,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou pažitku nakrájíme najemno. Na másle lehce orestujeme mouku a připravíme tak světlou jíšku. Krok 2: Jíšku zalijeme studeným vývarem, prošleháme, osolíme a necháme provařit přibližně 15 minut. Krok 3: Na závěr omáčku zjemníme smetanou, necháme přejít varem a vmícháme pažitku. Už nevaříme. Krok 4: Podáváme s vařeným hovězím masem a bramborami.

TIP: Pažitka v naší kuchyni

Zveřejněno 29. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pažitková omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQZR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pažitková omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQZR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::yes: moc dobrá omáčka, také ji znám od babičky :-K

Jaromira18: my ji máme moc rádi, jestli ji vyzkoušíš, doufám, že bude chutnat i u vás;-):-)

Vařím podobně polévku, omáčka bude vynikající.:-K:yes:

zdenda pohlreich: moc děkuji, taky ji máme rádi a teď na jaře je na ni ta správná doba;-):-)

úžasná omáčka <3 lehká a vhutná :-O

Jé tu znám, ale už jsem ji hodně dlouho nedělala, aspoň 10let ne li dýl. Musím jí co nejdřív udělat. Dělávala jsem ji k uzenému masu.:-p

Maruško, děkuju:-), Ramu Cremefine taky často používám, jak na vaření, tak na šlehání a jsem s ní moc spokojená:-)

Maruško, nedávno jsem dělala pažitkovou omáčku a vidím, že totožný recept tady už je od Tebe, tak jsem si jen dovolila přidat foto:-8 Jíšku jsem ale dělala cibulovou a na oleji, máslo jsem dávala až kousek nakonec na zjemnění. Místo smetany používám dost často Ramu Cremefine na vaření a místo másla Ramu v kelímku. To skrz cholesterolu, jinak je ale smetana chutnější. A samozřejmě je to za +:yes::-K

Dělala jsme něco podobného ale jako polévku a byla výborná!!!!!!!:yes::yes:

Nádhera :-p:-K, ještěže jsou ty náhodné recepty, co?;-):-K

To není nic nového, já ji znám z domova od své babičky, měli jsme ji docela často :-p:-)

Také jsem ještě nedělala omáčku s pažitkou a přitom se to přímo nabízí :-) Bodík

Také nápad, hlavně, že mám 10 kopců pažitky, ale omáčku jsem ještě nezkoušela a přitom tak jednoduché, díky za připomenutí:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pažitkové pesto, recept na pažitkovou omáčku, pažitková omáčka se smetanou, recepty z pažitky, pažitkováomáčka, pažiková omáčka, pažitková omáčka s těstovinami, pažitková omáčka k masu, tafelspitz recept, recepty s pažitkou, tafelspitz, pažizková omáčka, pažitkové recepty, pžitková omáčka, pžitková omáčka k masu, žampionová omáčka se smetanou k masu, pežitkova omačka, pazitkova, jana pažitková, omacka pařitkova

Suroviny:
máslo, mouka hladká, pažitka, vývar masový, smetana 33%, sůl

Přidat fotografie receptu