Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná dršťková z hlívy / václavek (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 957 kJ /
707 kcal
Bílkoviny24,06 g
Tuky12,83 g
Vláknina53,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy110,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zpěníme nakrájenou cibulku na oleji, orestujeme česnek, mletý kmín a rychle papriku. Krok 2: Podlijeme trochou vody, přidáme nakrájenou hlívu, brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme, dolejeme vodu do požadované hustoty. Vaříme 15 minut. Krok 3: Zahustíme moukou, přidáme lžíci majoránky a necháme přejít varem. Chlebík kupuji, stačí jakýkoliv obyčejný, hnidopiši kupují žitný.

Zveřejněno 10. 9. 2020

Poznámka autorky Taevita

Vynikající je i z václavek. U nich pozor, nejdřív převařit, vodu vylít a pak teprve houby použít na přípravu polévky. Syrové jsou prý slabě jedovaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná dršťková z hlívy / václavek (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Bw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná dršťková z hlívy / václavek (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Bw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Taevita: možná nebylo myšleno zle, ale vzhledem k tomu, jak veliké množství lidí sem k nám zavítá (a každý může za slovem "vidět" něco jiného), by bylo vhodné volit slova obezřetněji. Cituji:
Hnidopich je člověk, který poukazuje na věci, které za tuto pozornost nestojí, zbytečně se tedy v něčem rýpe. Slovo vzniklo spojením slova píchat a hnida. Hnidopich se soustředí především na nepodstatné detaily a odvádí tak pozornost od jádra věci.
Pro svou malichernost a rýpavost bývá ve společnosti neoblíbený, pokud se typicky projeví, bývá jeho okolí značně znechucené a otrávené.

Taevita: Tak teraz nerozumiem ja. Teda ten, kto je žitný chlieb, je echt dietář??? Ja sa v pečení nemôžem cathleen rovnať, ale tiež dávam prednosť žitnému chlebu a nepovažujem to za diétu. Mimochodom, žitná múka je zdravšia ako pšeničná.

Nebylo to myšleno zle, hnidopich je ECHT DIETÁŘ, ´který ohrnuje nos nad obyčejným chlebem, který mu není dost DIETNÍ. Často se s tím setkávám.

Nerozumím poslední větě postupu - já třeba žitný chléb miluji, dávám mu přednost před pšeničným, a proto jsem podle vás hnidopich:-?

Suroviny:
olej, cibule, hlíva ústřičná, česnek, brambory, mouka, paprika sušená sladká, sůl, pepř, majoránka, kmín celý

Přidat fotografie receptu