Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový semur (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie696 kJ /
166 kcal
Bílkoviny2,30 g
Tuky0,06 g
Vláknina5,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,20 g
Sacharidy36,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety nakrájím na půlcentimetrová kolečka, osolím, vypotím. Pokud máme obrcuketu, samozřejmě odstraníme vnitřek a oloupeme. Cibuli na kolečka zpěníme do sklovita na oleji, zasypeme ji lžičkou muškátového květu a pepřem, promícháme. Přidáme vymačkané cukety, mícháme, restujeme, přidáme druhou lžičku muškátového květu, dopepříme, restujeme do sklovita, přidáme citronovou šťávu, sojovku, odstavíme přidáme dobrou lžíci medu. Promícháme, máme hotovo.

Zveřejněno 10. 9. 2020

Poznámka autorky Taevita

Je to vynikající sladkokyselá příloha k rýži. Pokud použijeme černý med, lze i do zvířátek. Pokud máme cukety víc, restujeme postupně, olej přidáme. Jídlo má být restované, ne dušené. je chuťově výrazné, s medem a sójovkou, lehce štiplavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový semur (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3LMM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový semur (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3LMM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Simčo, děkuji, já mám starý noťas a ještě XP. Tak asi proto.

Nadja: mne to otevřít jde;-)

bofinka: Nevím, zda je chyba jen u mne, ale u linku mi to hlásí: 403 User Agent Denied

Nadja: Ttady je semul z lilku, jak psano v textu z wiki https://pisangsusu.com/457-smoor-with-aubergines-o...
Predpokladam, ze i z cukety by se mel +- pripravovat stejne, dulezita je tam ona omacka sambal ulek, bez ni v Indonezii neuvaris skoro nic.

bofinka: je tam skoro totéž, co jsem našla já.

Taevita: děkuji za vysvětlení, i když moudřejší nejsem..... ;-)

Nadja: Tento recept jsem našla v době, kdy byla cuketa raritou a receptů z ní bylo pomálu v jedné z knih : "Hádej, kam půjdeme na...". Byl tam uveden pod názvem Semur. Zachutnal mi a protože je z cukety, název jsem zachovala, doplnila pouze "cuketový".

Co je "semur " :-?:-?:-?
Našla jsem toto: "Semur je indonéský druh masa (hlavně hovězího), který je dušený v husté hnědé omáčce, která se běžně vyskytuje v indonéské kuchyni."

Suroviny:
cibule, olej, květ muškátový, pepř, med, ocet, omáčka sojová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu