Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňoto na srbský způsob

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 841 kJ /
1 635 kcal
Bílkoviny123,21 g
Tuky24,54 g
Vláknina20,73 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 417 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy220,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky. Maso nakrájíme na menší kostky. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli a po chvíli i česnek. Krok 2: Do zezlátlé cibule přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme papriku a po zamíchání protlak. Minutku restujeme a zalijeme do poloviny vývarem. Krok 3: Přihodíme nakrájené papriky rajčata, kapii a sůl. Dusíme maso do poloměkka. Přisypeme tarhoňu a dolijeme asi 3/4-1 hrnkem vývaru. Záleží na tom, kolik je tam šťávy. Krok 4: Směs přikryjeme a pomalu dusíme do změknutí masa a tarhoně. Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar, ale v závěru by mělo být vše spojené a vývar vsáknutý. Krok 5: Asi pět minut před dovařením přisypeme hrášek. Směs dochutíme pepřem, případně solí nebo cukrem. Podáváme se sterilovanými okurkami a sypané sýrem.

Zveřejněno 16. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňoto na srbský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3k3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňoto na srbský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3k3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

DANILLA: prepáč, že tak neskoro odpovedám.
Tarhoňu opražím na troške masti

S Tarhoňou jsem ještě nepracoval.

Frantiska: Moc děkuji :-K:-K

mata3636: Když dělám tarhoňu jako přílohu, taky ji orestuji do zlatavé barvy. Ale tady mi to přišlo zbytečné, nasaje krásně chuť omáčky a masa...a děkuji :-K

mata3636: na oleji nebo na sucho?

Tarhoňoto je u nás veľmi obľúbené. Ja tarhoňu opražím a tak nasypem k mäsu, zdá sa mi, že je to chutnejšie.

to vypada moc dobre

Suroviny:
plec vepřová, slanina, cibule, česnek, paprika, rajče, kapie sterilovaná, protlak, paprika sušená sladká, hrášek mražený, těstoviny tarhoňa, vývar, sůl, pepř, cukr

Přidat fotografie receptu