Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustová polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pavlyrecepty Pavlyrecepty

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 297 kJ /
788 kcal
Bílkoviny13,56 g
Tuky50,43 g
Vláknina15,84 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy63,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme vařit do jednoho hrnce. Krok 2: Až budou brambory měkké, zahustíme světlou jíškou. Krok 3: Nakonec ozdobíme majoránkou.

Zveřejněno 17. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Ml6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Ml6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Eja57 (moderátorka): Taky se mi zdá divné vhodit hned do polévky slaninu. Autorka receptu zapomněla napsat do surovin VODU. :-D

Dámy:-K - já základní poučku samozřejmě znám a nezpochybňuji....jen že to jde i jinak...

Co bych ale určitě zpochybnila - slaninu bez předchozí úpravy dát do hrnce se vším ostatním....jak se píše v receptu...libové uzené dejme tomu ano, ale slaninu?:-O

Pred desiatkami rokov, keď som začínala, mi jeden kuchár v reštaurácii dal radu, ktorú označil ako zásadnú: Do studeného teplé a do teplého studené. Vravel mi: horúcu zápražku (jíšku) zaleješ vždy studenou vodou, ak ju más vychladnutú (z akýchkoľvek dôvodov), zaleješ vždy horúcou vodou. Chodili sme kdekade po výletoch a opakovane som sa niekoľkokrát pýtala v Tatrách kuchárov. Každý mi povedal to isté.;-)

Eja57: Pokud chci mít výsledný produkt opravdu hlaďoučký, liji do teplé jíšky studenou tekutinu a rozmíchávám kovovou metličkou - to ale nemůže být v základu cibule nebo něco jiného, protože by se na metličku namotala. Moje maminka a babička si naopak dělaly jíšku předem a úplně studenou ji vhodily do vroucí polévky nebo omáčky. ;-) Každý má nepochybně svůj osvědčený postup, nicméně začátečník potřebuje nejdřív návod, co dělat, aby si ten svůj osvědčený postup mohl najít, jak píše tejaja.

Dajda: casino....no, já odjakživa do hrnce vroucí polévky/omáčky liji vroucí zpěněnou jíšku z pánvičky a vždycky ok....no ale pokud v kastrole dělám jíšku, třeba už cibulovou, jako základ, tak pak opravdu liji studený vývar/vodu....tak nevím....

Dajda:
Jj, traduje se to :yes: leč není to tak jednoznačné :-8 M.j. i na šikovnosti záleží... ;-)

tejaja: ... a že do horké polévky musí přijít studená jíška a naopak! ;-)

Chcelo by to napísať recept podrobnejšie. Začínajúce kuchárky nemusia vedieť, ako urobiť jíšku.

Suroviny:
kapusta, brambory, maso uzené, bujón zeleninový, česnek, sůl, pepř, sádlo, mouka hladká, majoránka

Přidat fotografie receptu